ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα μυστήρια του Κορυδαλλού – Καυτά ερωτήματα για δύο προέδρους

Τα μυστήρια του Κορυδαλλού – Καυτά ερωτήματα για δύο προέδρους, Όλγα Μαύρου

Πολλά ερωτήματα γεννώνται μετά την εκτέλεση δύο ανδρών σε δρόμο του Κορυδαλλού, με τα θύματα να επιβαίνουν σε θωρακισμένη Mercedes που ανήκε στον Γιάννη Αλαφούζο, αλλά με έναν από τους δύο νεκρούς να συνδέεται με τον Ολυμπιακό. Ο 38χρονος Βασίλης Ρουμπέτης φαίνεται σε φωτογραφία στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης” να περπατά πίσω από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και έχοντας στον λαιμό του κάρτα διαπίστευσης παρά το ποινικό του μητρώο.

Ο Ρουμπέτης είχε καταδικαστεί σε 12ετή κάθειρξη για συνέργεια στη δολοφονία του φιλάθλου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου το 2007 στη διάρκεια οπαδικών επεισοδίων. Ρουμπέτης και θύμα ήταν τότε 22 ετών. Είναι παράδοξο ένας φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού, άτομο που μάλιστα είχε σκοτώσει φίλαθλο του Παναθηναϊκού και είχε σχέσεις με τον κόσμο της νύχτας, να κυκλοφορεί με όχημα που φέρεται να ανήκε στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Ας σημειωθεί ότι την πληροφορία πως το θωρακισμένο όχημα ανήκε στον Αλαφούζο αποκάλυψε η ιστοσελίδα zougla.gr.

Για το ζήτημα, ο ΣΚΑΪ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Επιβεβαιώνουμε ότι το όχημα που φέρεται να εμπλέκεται με τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στον Κορυδαλλό ανήκει στην εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε. από το 2010. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν παροπλισμένο και δεν γνωρίζουμε πώς βρέθηκε στην κατοχή του δολοφονηθέντος. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με της Αρχές για κάθε περαιτέρω πληροφορία και συνδρομή».

Όσον αφορά στα θύματα, ο 38χρονος Βασίλης Ρουμπέτης ήταν, μεταξύ άλλων, οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού και συνεργός στη δολοφονία Φιλόπουλου. Μετά την αποφυλάκισή του φέρεται να είχε ενταχθεί στην ομάδα του νονού της νύχτας Βασίλη Στεφανάκου, που δολοφονήθηκε λίγο αργότερα, το 2018. Ο Διονύσης Μουζακίτης φέρεται να είχε ενταχθεί στην ομάδα του άλλου νονού της νύχτας, του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος τον χρησιμοποιούσε ως οδηγό του μέχρι την δολοφονία του στα Σκούρτα Βοιωτίας, το Πάσχα του 2022 και στην ίδια ομάδα είχε μάλλον προσχωρήσει από ένα χρονικό σημείο και πέρα και ο Ρουμπέτης. Το αυτοκίνητο Smart που είχε ο Μουζακίτης στο πάρκινγκ όπου δολοφονήθηκε στον Κορυδαλλό, είναι ακόμη στο όνομα του Σκαφτούρου.

Μαφιόζικη εκτέλεση: Το παραξενο τρίγωνο Μαρινάκη, Αλαφούζου και Ρουμπέτη

Κουβάρι οι σχέσεις των θυμάτων

Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά στο διπλό φονικό, ο Ρουμπέτης οδηγούσε τη θωρακισμένη Mercedes  και ο Μουζακίτης, σύζυγος της αδελφής του Ρουμπέτη, ήταν συνοδηγός. Άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο μάρκας Ford Kuga πλησίασαν την πολυκατοικία και γάζωσαν με δύο Καλάσνικοφ τη θωρακισμένη Mercedes, που βρισκόταν στην πυλωτή. Τα τζάμια άντεξαν αλλά ο Ρουμπέτης μισάνοιξε το παράθυρο και από εκεί οι δράστες έχωσαν την κάννη και πυροβόλησαν οδηγό και συνοδηγό. Ο Μουζακίτης κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο αιμόφυρτος και να συρθεί λίγα μέτρα, ωστόσο οι δράστες ακολούθησαν τα ίχνη αίματος και τον αποτελείωσαν. Η αστυνομία τον βρήκε κοντά στο Smart του Σκαφτούρου. Από το σημείο συγκεντρώθηκαν 40 κάλυκες.

Να σημειωθεί πως το εγκαταλελειμμένο όχημα που βρέθηκε στο Νέο Κόσμο με βαρύ οπλισμό, εξετάζεται αν είναι το όχημα φυγής των δραστών της διπλής δολοφονίας του Κορυδαλλού.  Έχει μεταφερθεί στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για εξερεύνηση ενώ στα δύο καλάσνικοφ θα γίνει βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία, ή σε άλλη ποινική υπόθεση.

Πρόσφατα το όνομα του Ρουμπέτη είχε εμπλακεί και στην έρευνα για την δολοφονία του εμπόρου καυσίμων, Γιώργου Μήτσου, ο οποίος εκτελέστηκε με Καλάσνικοφ τον Ιούνιο του 2022, στα γραφεία της εταιρίας του στην λεωφόρο Μαραθώνος στον Γέρακα. Είναι άγνωστο από πότε ήταν στα χέρια της συγκεκριμένης συντροφιάς η επίμαχη Mercedes. Είναι πάντως απορίας άξιο πως δεν έγινε γνωστή η “απώλεια” του θωρακισμένου οχήματος επί δύο εβδομάδες, αλλά και πώς πήρε διαπίστευση ο Ρουμπέτης για το γήπεδο, όταν έχει καταδικαστεί για συνέργεια στο φόνο φιλάθλου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι