ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τί απόγιναν το σπίτι στα Γλυκά Νερά και η οικογένεια της Καρολάιν

Τί απόγιναν το σπίτι στα Γλυκά Νερά και η οικογένεια της Καρολάιν, Όλγα Μαύρου

Η μεζονέτα στην οποία δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της η άτυχη Καρολάιν, τελικά νοικιάσθηκε σε άλλη οικογένεια, μόνον που αυτή δεν γνώριζε το “παρελθόν” του σπιτιού στα Γλυκά Νερά. Συγκεκριμένα, η οικογένεια είναι αραβικής καταγωγής και όταν μοιραία, κάποια στιγμή, πληροφορήθηκαν για το φόνο της γυναίκας και του σκύλου, προβληματίστηκαν.

«Δυσκολεύομαι να κοιμηθώ από τότε που έμαθα τι έχει συμβεί σε αυτό το σπίτι», φέρεται να είπε σε γείτονες ο Άραβας ενοικιαστής. Ο δράστης της συζυγοκτονίας και της ζωοκτονίας Χαράλαμπος Αναγωστόπουλος είχε δηλώσει, ακόμα και προτού ομολογήσει, ότι δεν θα μπορούσε πλέον να μένει στο σπίτι όπου «οι ληστές δολοφόνησαν την Καρολάιν». Μετά το φόνο έμενε με το μωρό του σε συγγενείς του και δήλωνε ότι θα μετακομίσει άμεσα.

Εν συνεχεία, όταν “έσπασε” και ομολόγησε, οι συγγενείς του έδωσαν εντολή σε μεσιτικό γραφείο να συγκεντρώσει τα αντικείμενα που ανήκαν στις δύο οικογένειες, δράστη και θύματος, και αυτά να μεταφερθούν αρχικά στο υπόγειο. Εν συνεχεία,  εκτός από προσωπικά είδη και ρουχισμό, τα περισσότερα μεταφέρθηκαν σε αποθήκες ή στο σπίτι των γονέων του δράστη.

Τι συμβαίνει με το παιδί

Η μεζονέτα στις αρχές Αυγούστου ανακαινίσθηκε και διατέθηκε προς ενοικίαση, αλλά οι ιδιοκτήτες είχαν δυσκολία να το νοικιάσουν. Αιτία ήταν το “ιστορικό” του σπιτιού, που αποθάρρυνε τους Έλληνες ή και τους αλλοδαπούς που είχαν γνώση των γεγονότων που έλαβαν χώρα εκεί. Οι μεζονέτες στην περιοχή νοικιάζονται από 600 έως 3.000 ευρώ.

Όσον αφορά στους γονείς του δράστη επιτρέπεται να βλέπουν το παιδί του πέντε ημέρες το μήνα σε κάποιες πολύ αμήχανες συναντήσεις με τους γονείς της Καρολάιν. Οι τελευταίοι έχουν λάβει την επιμέλεια και διαθέτουν την οικονομική άνεση να έχουν baby sitter για το βρέφος που είναι πλέον 16 μηνών, αλλά και οικιακή βοηθό, καθώς ο πατέρας της Καρολάιν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Οι γονείς της άλλαξαν και ταφόπλακα, ώστε να μην φαίνεται πλέον σε αυτή μεταξύ των θρηνούντων και ο σύζυγος-δολοφόνος της. Το δικαστήριο που θα λάβει την οριστική απόφαση για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου. Οι γονείς της Καρολάιν έλαβαν την προσωρινή επιμέλεια και οι γονείς του δράστη έχουν το δικαίωμα να επισκέπτονται το παιδί 5 φορές το μήνα από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι «σε καλό κλίμα με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού».

Ο θύτης και η οικογένειά του

Έχουν κανονίσει αυτές οι πέντε μέρες να είναι “μαζεμένες” στο τέλος κάθε μήνα. Η οικογένεια του δράστη έχει μόνιμη κατοικία στην Αθήνα αλλά, επειδή έχει κατοικία και στην Αλόννησο, ζει και εκεί περίπου μια εβδομάδα το μήνα, ώστε να βλέπει στο τέλος κάθε μήνα και το εγγόνι. Το παιδί μεγαλώνει προς το παρόν στο νησί, παρότι οι γονείς της Καρολάιν, όσο και αν αγαπούν την Αλόννησο στην οποία ζουν εδώ και 23 χρόνια, προβληματίζονται να μετοικήσουν στο εξωτερικό.

Ο λόγος είναι ότι δεν θέλουν το κοριτσάκι να φέρει στο δημοτικό σχολείο το ασήκωτο ψυχολογικό βάρος που θα νιώσει μόλις μάθει, από συμμαθητές ή άλλους, ότι ο πατέρας του σκότωσε τη μητέρα του και το σκύλο τους. Η Εισαγγελία Ανηλίκων αποφάσισε, τον Ιούνιο, μετά την ομολογία του δράστη, την προσωρινή εν όλω αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον πιλότο και την προσωρινή ανάθεση της επιμέλειας στη μητέρα της Καρολάιν.

Εν τω μεταξύ, παρότι πολλά ενημερωτικά μέσα αναφέρουν διάφορα σενάρια για συνεργό στη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν, όχι μόνον ο δράστης και ο συνήγορός του, αλλά και οι αστυνομικές αρχές αποκλείουν την ύπαρξη συνενόχου. Εκείνο που δεν αποκλείουν είναι ο δράστης να τηλεφώνησε σε οικείο του πρόσωπο μετά το φόνο, όταν θέλησε να συγκαλύψει το έγκλημα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι