ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τί αποκαλύπτει η ψυχολόγος για την Καρολάιν

Τί αποκαλύπτει η ψυχολόγος για την Καρολάιν

Βίοι παράλληλοι της άτυχης Καρολάιν και της εξίσου άτυχης Γαρυφαλλιάς, που η πρώτη συντηρούσε από απειρία και εφηβική έγνοια την προβληματική αυταρχική εγωπαθή προσωπικότητα του άνδρα της, ενώ η Γαρυφαλλιά ίσως λειτουργούσε “ψυχοπροστατευτικά” για τον επίσης προβληματικό σύντροφό της.

Πληροφορίες από καταθέσεις στον ανακριτή φέρουν την Καρολάιν τους τελευταίους μήνες να ήθελε πλέον να φύγει από το σπίτι της. Χαρακτήριζε πολύ αυταρχικό τον πιλότο σύζυγό της, ενώ παράλληλα είχε απορίες και για κάποιες περίεργες “εξόδους” του. Δεν διευκρινίζεται αν η Καρολάιν ανησυχούσε από ζήλια, δηλαδή για το αν υπήρχε άλλη γυναίκα ή τρίτο πρόσωπο, ή αν είχε μια γενικότερη ανησυχία για μυστηριώδεις δραστηριότητες του συζύγου της.

Όσο για το φόνο στη Φολέγανδρο, φαίνεται πως ο δράστης έπασχε από ψυχικό νόσημα και η Γαρυφαλλιά ίσως τον στήριζε ψυχολογικά. Το τελευταίο διάστημα (όπως λέει ο συνήγορος του 30χρονου) ο δράστης είχε διακόψει την φαρμακευτική αγωγή του για διεγνωσμένο –όπως υποστηρίζει– νόσημα. Η Γαρυφαλλιά είχε σπουδάσει φαρμακευτική, αλλά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν είχε πλήρη εικόνα της ψυχικής κατάστασης του “κλειστού και απότομου” συντρόφου της ή θεωρούσε ότι ήταν απλώς ιδιόρρυθμος χαρακτήρας.

Τί λέει η οικογενειακή σύμβουλος

Πάντως δεν έχει γνωστοποιηθεί το νόσημα και δεν ξέρουμε αν όντως επρόκειτο για σοβαρό ψυχιατρικό ζήτημα ή κάτι ηπιότερο. Στη δεύτερη περίπτωση δεν ισχύει το ακαταλόγιστο. Η νεαρή γυναίκα πάντως έλεγε σε οικείους της ότι ο 30χρονος την παρακολουθούσε, χωρίς να υπάρχει σαφής εικόνα για το αν αυτό το αποδίδει σε υπέρμετρη ζήλια ή σε διαταραχή.

Η Καρολάιν ήταν σε πιο μειονεκτική θέση και λόγω ηλικίας. Σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας που έκανε “οικογενειακή θεραπεία” στο ζευγάρι από πέρσι τον Οκτώβρη μέχρι και τον φετινό Φεβρουάριο, οι συναντήσεις σταμάτησαν πολύ απότομα και η ίδια εκτιμά ότι αυτό έγινε με επιμονή του πιλότου. Η ίδια περιγράφει στις ανακριτικές αρχές ότι τα ραντεβού άρχισαν με πρωτοβουλία του 33χρονου ή πάντως εκείνος ήταν που της τηλεφώνησε για να αρχίσουν οι συναντήσεις.

Της ειπώθηκε ότι η 19χρονη τότε Καρολάιν είχε επιλόχεια κατάθλιψη και ότι παράλληλα το ζευγάρι θα ήθελε να αντιμετωπιστεί η απώλεια του πρώτου παιδιού που είχε κυοφορήσει η έφηβη και που χάθηκε εξαιτίας αποβολής. Η ίδια αναφέρει ότι η Καρολάιν περίμενε να βγει από το δωμάτιο ο σύζυγός της για να εκμυστηρευθεί ότι όχι μόνον δεν αισθανόταν πλέον έλξη προς αυτόν αλλά και απέχθεια και ότι θα ήθελε να πάρει το παιδί της και να φύγει από το σπίτι.

Τα όσα ειπώθηκαν για την Καρολάιν

Επίσης στα μικρά διαστήματα που έμενε μόνη μαζί της, της είχε πει ότι ο πιλότος ήταν ιδιαίτερα αυταρχικός. Επιπλέον, κάποιες Κυριακές τον τελευταίο καιρό έφευγε αδικαιολόγητα από το σπίτι λέγοντας ότι έχει δουλειά, ενώ ήξερε ότι δεν πετούσε τις Κυριακές. Η Καρολάιν άρχισε να αναφέρεται σε περίεργα ραντεβού του συζύγου της λίγο πριν τα Χριστούγεννα και περίπου ένα μήνα προτού κοπούν “μαχαίρι” οι συνεδρίες.

Η γυναίκα που έκανε την “οικογενειακή θεραπεία” του ζευγαριού κατέθετε επί 4 ώρες για τις συνεδρίες του ζευγαριού. Αυτές δεν φαίνεται να γίνονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα όπως είθισται, δηλαδή ανά εβδομάδα ή δεκαπενθήμερο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, η επαγγελματίας είπε ότι η Καρολάιν θεωρούσε βασικό πρόβλημα το γεγονός ότι ήθελε πια να φύγει από το σπίτι τους.

Στην κατάθεση αναφέρει ότι στις αρχές Ιουνίου, δηλαδή μια εβδομάδα πριν από την σύλληψη και ομολογία του πιλότου, ο δράστης την είχε επισκεφθεί υποκρινόμενος ότι ήταν συντετριμμένος και έλεγε ότι «η Καρολάιν δεν μπορεί να γυρίσει πίσω». Η ίδια κατέθεσε ότι  μετά τη δολοφονία και λίγο καιρό πριν από τη σύλληψη του πιλότου δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα, από αγνώστους που καλούσαν με απόκρυψη και «απειλούσαν ότι θα τη σκοτώσουν».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι