ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τί έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση του εικοσάχρονου Ρομά

Τί έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση του εικοσάχρονου Ρομά

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στον εικοσάχρονο Ρομά που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στο Πέραμα και διαπιστώθηκε ότι βρήκε ακαριαίο θάνατο. Ο ιατροδικαστής Ηλιας Μπογιόκας είπε ότι εντόπισε μόνο δύο τραύματα, αλλά ήταν και τα δύο διαμπερή, με θανατηφόρο το ένα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Μπογιόκα το θύμα είχε «δύο διαμπερή τραύματα, το ένα στο θώρακα ψηλά στον πνεύμονα που βγήκε από την πίσω μεριά και το άλλο δεξιά, στην κοιλιακή χώρα, χωρίς να πλήξει ζωτικά όργανα. Το θανατηφόρο βλήμα ήταν στον θώρακα. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος».

Παρότι συγκεντρώθηκαν 38 κάλυκες και είναι πλέον γνωστό σε ποια θέση καθόταν το θύμα (στο πίσω κάθισμα) και από ποια σημεία ή από ποια γωνία βολής πυροβολούσε ο καθένας εκ των επτά κατηγορουμένων, εντούτοις σύμφωνα με την αστυνομία δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί ποιο όπλο έριξε την μοιραία βολή, επειδή τα τραύματα ήταν διαμπερή.

Ο 20χρονος βρέθηκε πεσμένος στην άσφαλτο, στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου, δίπλα στην πόρτα του οδηγού, όμως δεν ξέρουμε αν εκεί πυροβολήθηκε ή αν εκεί σύρθηκε μόνος του ή αν τον έβγαλαν οι αστυνομικοί από το ΙΧ για να του βάλουν αιμοστατικό επίδεσμο ή να παράσχουν πρώτες βοήθειες. Ακούγεται μάλιστα και στον ασύρματο αστυνομικός να λέει με αγωνία (πιθανότατα στον 20χρονο) “μίλα μου, μίλα μου“, εκτός και αν απευθύνεται στον επίσης τραυματία, τον 16χρονο που ήταν στη θέση του συνοδηγού.

Όπως είπε η εντολέας του 15χρονου που αναμένεται να παραδοθεί, δεν οδηγούσε ο 20χρονος, αλλά ο διαφυγών 15χρονος. Σε ό,τι αφορά στην απόσταση των βολών, ο ιατροδικαστής εκτιμά ότι ο 20χρονος δέχθηκε πυρά από απόσταση μεγαλύτερη των 3 μέτρων. Εν τω μεταξύ η υπεράσπιση των κατηγορουμένων υποστηρίζει, πέραν του ότι αυτοί πυροβόλησαν αμυνόμενοι, ότι οι Ρομά ήταν ένοπλοι. «Όλοι λένε ότι ήταν άοπλα τα παιδιά. Ποιος το  είπε αυτό; Αυτός που έφυγε είναι σίγουρο ότι τα πήρε τα όπλα», υποστήριξε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας και μετά δέχτηκε ότι αυτό αποτελεί εικασία.

Τί λέει η υπεράσπιση των αστυνομικών

Επίσης, είπε ότι απ΄όσο γνωρίζει δεν έλαβαν εντολή να σταματήσουν την καταδίωξη. Για τις 38 σφαίρες, είπε ότι στα ημιαυτόματα όπλα των αστυνομικών, με ένα πάτημα της σκανδάλης φεύγουν 3 έως 5 σφαίρες. Στο ερώτημα “για ποιο λόγο έβαλλαν και οι επτά”, απάντησε ότι αυτό δείχνει πόσο σοβαρή ήταν η απειλή που αντιμετώπιζαν. Επίσης ,αρνήθηκε ότι οι εντολείς του άκουσαν εντολή για παύση της καταδίωξης και την παράκουσαν.

Στους συγγενείς που ωρύονται ότι πυροβόλησαν άοπλα παιδιά σαν να ήταν μπεκάτσες ενώ μπορούσαν να τους σκάσουν τα λάστιχα, η υπεράσπιση απαντά ότι με ταχύτητα 200 χιλιόμετρα την ώρα δεν μπορείς να πετύχεις λάστιχα, εντούτοις οι βολές ρίχτηκαν όταν πλέον ΙΧ και μοτοσικλέτες ήταν σταματημένες.

Στο θέμα ότι ένας εκ των αστυνομικών ήταν μπροστά στο παρμπρίζ καθώς ειχαν ήδη εμβολίσει την δική του μοτοσικλέτα και ότι τότε άρχισαν οι πυροβολισμοί, ο συνήγορος των αστυνομικών είπε ότι δεν έχει ακόμη πλήρη εικόνα των γεγονότων. Για το πώς συνέβησαν τα περιστατικά υπάρχουν διάφορες εκδοχές.

Ρομά έκλεισαν την εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών στο Ζευγολατιό

Εν τω μεταξύ σήμερα Ρομά, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του ομοφύλου τους, έκλεισαν την Εθνική στο Ζευγολατιό Κορινθίας, ενώ χτες και προχτές για τον ίδιο λόγο είχαν κλείσει την Εθνική στον Ασπρόπυργο. Οι οδηγοί που κινούνται και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών στο 94χλμ στο ύψος του Ζευγολατιού αντιμετωπίζουν πολύωρες καθυστερήσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι