ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι γράφουν τα βρετανικά tabloid για το κρυφό ημερολόγιο της Καρολάιν

Τι γράφουν τα βρετανικά tabloid για το κρυφό ημερολόγιο της Καρολάιν, Όλγα Μαύρου

Στην Ελλάδα η δημοσίευση αποσπασμάτων από το ημερολόγιο της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στα Γλυκά Νερά, προκάλεσαν την επέμβαση του εισαγγελέα και ως προς την διαρροή του περιεχομένου και ως προς το ηθικό σκέλος της δημοσίευσης. Όμως οι βρετανικές εφημερίδες δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό.

Δημοσιεύουν σήμερα ρεπορτάζ για κρυμμένο ημερολόγιο το οποίο, όπως γράφουν, οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμη διαβάσει ολόκληρο, κάτι που δύσκολα γίνεται πιστευτό, δεδομένου ότι είναι βέβαιο πως το “ξεψάχνισαν” από την πρώτη στιγμή. Το ημερολόγιο βρέθηκε κρυμμένο κάτω από παπουτσοθήκη και ήταν γραμμένο με κωδικό. Οι Βρετανοί ρεπόρτερ υποστηρίζουν ότι Έλληνας αξιωματικός τους είπε ότι, μόλις τέσσερεις μήνες μετά τον γάμο τους, άρχισαν να καταγράφονται στο ημερολόγιο προβλήματα στη σχέση τους δεν αποτελούσαν πρόσφατη εξέλιξη.

Ο ίδιος αστυνομικός (πάντα σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα) είπε ότι το θύμα χρησιμοποιούσε συντομογραφίες και κωδικούς ώστε αν το ημερολόγιο έπεφτε στα χέρια του συζύγου να μην καταλάβαινε ότι αναφερόταν σε εκείνον, κάτι που μάλλον δεν ισχύει. Το περιεχόμενο δηλαδή ήταν σαφές και μάλλον ο μόνος λόγος που έγραφε συντομογραφίες ήταν για να μην επαναλαμβάνει πολλές λέξεις και όχι για να μην καταλάβει ο σύζυγος ότι έβριζε εκείνον.

Τα αρχικά που χρησιμοποιούσε εναλλάξ στα αγγλικά και στα ελληνικά ήταν γDG και ΜΑΜ και PP. Για τον Έλληνα αστυνομικό αντιστοιχούν στο “γαμ@@ένος Dangerous Guy”, στο “Μ@@@κα Άντρα Μου” και “ΠαλιοΠ@τα”. Αλλού εμφανίζονται τα σημεία ΧΧ, κάτι που ίσως σημαίνει «ξύλο» σύμφωνα με την Daily Mail Το ημερολόγιο είναι γραμμένο με δύο διαφορετικά χρώματα στυλό. Τα στοιχεία αυτά, καθώς και η ουσία (σε ποιο πλαίσιο τον χαρακτήριζε επικίνδυνο άτομο) δεν μπορέσαμε να τα διασταυρώσουμε από αστυνομικές πηγές.

Η εφημερίδα κάνει και νύξεις με έμμεσο τρόπο για εξωσυζυγικές σχέσεις και για το ότι κάποιοι πιλότοι διακινούν ναρκωτικά στα νησιά για λογαριασμό καρτέλ. Ρώτησε σχετικά τον δικηγόρο του δράστη, ο οποίος κατηγορηματικά το διέψευσε: «Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά αυτά τα σχόλια. Ο εντολέας μου έδρασε εν βρασμώ ψυχής και πίσω από την πράξη του δεν κρύβεται κανένα άλλο κίνητρο».

Το παιδί

Τη Δευτέρα το πρωί θα εκδοθεί η απόφαση της Εισαγγελέως Ανηλίκων για την ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας του παιδιού της Καρολάιν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που την δολοφόνησε στα Γλυκά Νερά. Η απόφαση για την οριστική επιμέλεια αναμένεται το φθινόπωρο. Την αποκλειστική επιμέλεια έχει ζητήσει η μητέρα του θύματος ενώ η οικογένεια του συζυγοκτόνου ζητά συνεπιμέλεια και το παιδί να ζει τους έξι χειμερινούς μήνες μαζί της στην Αθήνα και τους υπόλοιπους έξι στην Αλόννησο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Θανάσης Χαρμάνης τόνισε αυτό που ζητεί η οικογένεια του δράστη είναι «τεχνικά αδύνατο». Πρόσθεσε ότι μεγαλύτερο ρόλο στην απόφαση της Εισαγγελέως δεν θα παίξει η οικονομική επιφάνεια των οικογενειών αλλά το περιβάλλον στο οποίο θα ζήσει το παιδί και ποιο είναι το συμφέρον του. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η οικογένεια της Καρολάιν ουσιαστικά πλήρωνε το ενοίκιο του ζευγαριού στη μεζονέτα, καθώς τους έδινε κάθε μήνα 1.000 ευρώ (ο πατέρας της κοπέλας, πολιτικός μηχανικός, ήταν στέλεχος σε επιχειρήσεις φυσικού αερίου). Οι γονείς της Καρολάιν αγόρασαν και το οικόπεδο όπου το ζευγάρι σκόπευε να χτίσει το δικό του σπίτι.

Ο ίδιος θεωρεί ότι το παιδί θα ανατραφεί πολύ πιο ισορροπημένα στην Αλόννησο: «Στο νησί το μωρό θα είναι η Καρολάιν προσωποποιημένη και καταλαβαίνετε με τι στοργή θα το αγκαλιάσουν. Ακόμα και ο δήμαρχος της Αλοννήσου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ‘’πώς θα γίνει να έρθει το παιδί στην Αλόννησο. Το περιμένουμε πως και πως όλη η κοινωνία’’».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι