ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τί ισχυρίζεται ο Ρουμάνος που κατηγορείται για το τσιμέντωμα της γυναίκας του

Τί ισχυρίζεται ο Ρουμάνος που κατηγορείται για το τσιμέντωμα της γυναίκας του

Παραδόθηκε χθες στο αεροδρόμιο του Αϊντχόβεν της Ολλανδίας ο 39χρονος Ρουμάνος, σύντροφος της Μόνικα Γκιούς που βρέθηκε θαμμένη κάτω από φρέσκο τσιμέντο στην Κυπαρισσία, στην αυλή του σπιτιού όπου διέμενε από τριετίας με τον ύποπτο. Εις βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για το τσιμέντωμα από δεκαημέρου αλλά δεν είχε συλληφθεί, άγνωστο για ποιο λόγο, καθώς τον είχαν εντοπίσει ακόμα και δημοσιογράφοι.

Ο δικηγόρος του 39χρονου Ρουμάνου δήλωσε προς την τοπική εφημερίδα “Θάρρος” ότι ο εντολέας του θέλει να εκδοθεί γρήγορα στην Ελλάδα και να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή Κυπαρισσίας, αρνείται δε όλες τις κατηγορίες. Υποστηρίζει ότι με το θύμα είχε χωρίσει πριν από τον φόνο, ότι ο ίδιος έφυγε από την Ελλάδα επειδή ήταν άρρωστη η μητέρα του στο Βουκουρέστι και ότι οι δημοσιογράφοι στην χώρα μας τον εμφανίζουν ως δράστη, ενώ ο ίδιος είναι συγκλονισμένος και δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη.

«Αν την είχα σκοτώσει, θα την έθαβα στην αυλή του σπιτιού μας;», φέρεται να υποστηρίζει. Κατηγορεί δε τον πρώτο σύζυγο του θύματος, με τον οποίο η θανούσα είχε αποκτήσει τρία παιδιά, και λέει ότι εκείνος τον υποδεικνύει ως δράστη. «Ο πρώην σύζυγός της, την απέκλεισε από τα τρία τους παιδιά και την οδήγησε στον αλκοολισμό», αναφέρει ο 39χρονος, που έχει κι εκείνος πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ. «Μπορεί να καβγαδίζαμε αλλά δεν θα σκότωνα ποτέ τη γυναίκα με την οποία συζούσα τρία χρόνια», επιμένει.

Τα όσα είπε ο συνήγορος

Ο δικηγόρος του, κ. Νουλέζας, τόνισε ότι ο εντολέας του αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το φρικτό αυτό έγκλημα και δεν κρύβεται από τη Δικαιοσύνη ή την Αστυνομία. Ότι ο λόγος της εσπευσμένης αναχώρησής του από την Ελλάδα ήταν η επιβαρυμένη υγεία της υπερήλικης μητέρας του στο Βουκουρέστι. «Από τις 12 Ιανουαρίου είχε χάσει οποιαδήποτε επαφή με τη Μόνικα Γκιούς, η οποία μάλιστα είχε παραλάβει και όλα τα προσωπικά αντικείμενά της».

»Λυπήθηκε και συγκλονίστηκε από την είδηση του θανάτου της, τον οποίο πληροφορήθηκε από τη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη. Θα καταθέσει την αλήθεια και θα προσκομίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να αποδείξει ότι άδικα εμφανίζεται από τα ΜΜΕ προκαταβολικά ένοχος και δολοφόνος», είπε ο συνήγορός του.

Προσέθεσε ότι η αυλή όπου βρέθηκε θαμμένη η ηλικίας 42 ετών άτυχη Ρουμάνα, βρίσκεται σε κεντρική οδό, και αν ο δράστης είχε σκάψει με εργαλεία και είχε ρίξει τσιμέντο θα τον είχαν αντιληφθεί οι γείτονες ή οι περαστικοί. Ο 39χρονος ζει και εργάζεται στην Ολλανδία με μια άλλη ομοεθνή του το τελευταίο εξάμηνο, η οποία μάλιστα περιμένει παιδί, αλλά όπως λέει ο ίδιος, «ο πόνος του για τη Μόνικα είναι αβάστακτος» και «δεν της άξιζε αυτό το φρικτό τέλος».

Οι αντιφάσεις της αφήγησης

Επιβαρυντικό στοιχείο θεωρείται το γεγονός ότι είχε αγοράσει τσιμέντο τον περασμένο Φεβρουάριο. Εκείνος υποστηρίζει ότι το χρειαζόταν για τα μερεμέτια που έκανε για μεροκάματο. Επίσης οι αστυνομικοί έμαθαν ότι προτού βρεθεί η σορός της γυναίκας τηλεφωνούσε σε Ρουμάνους στην Κυπαρισσία και ρωτούσε αν τον αναζητεί η Αστυνομία. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ρωτούσε, επειδή τον απασχολούσε αν είχε γίνει διάρρηξη στο σπίτι του.

Όμως αυτό το σπίτι δεν είχε ρεύμα από τα Χριστούγεννα του 2020 (έναν ή δύο μήνες πριν από το φόνο) και δεν είχε λογικά σκοπό να επιστρέψει, αφού πλέον κινείτο μεταξύ Ρουμανίας και Ολλανδίας και δεν είχε επαφή ούτε με τους παλιούς ιδιοκτήτες του ούτε με αυτούς που το αγόρασαν. Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο πωλήθηκε πρόσφατα και οι νέοι ιδιοκτήτες ήταν εκείνοι που πρόσεξαν το φρέσκο τσιμέντο και βρήκαν τη σορό. Ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τα αίτια θανάτου της γυναίκας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι