ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι θα είναι το νέο κανάλι που ετοιμάζει ο Αλαφούζος

Τι θα είναι το νέο κανάλι που ετοιμάζει ο Αλαφούζος

Τη δημιουργία ενός αμιγούς ενημερωτικού τηλεοπτικού σταθμού φέρεται ότι εξετάζει ο Γιάννης Αλαφούζος. Παρά το γεγονός ότι ο ΣΚΑΙ σημειώνει μεγάλη εμπορική επιτυχία για δεύτερη συνεχή τηλεοπτική σαιζόν, ο ιδιοκτήτης του δεν είναι πολύ ευχαριστημένος με το περιεχόμενο και σύμφωνα με δημοσιεύματα κοιτάζει προς νέα project.

Ο τηλεοπτικός ΣΚΑΙ διαθέτει αυτή τη στιγμή μεγάλη γκάμα επιλογών, καθώς πέραν της ενημέρωσης προβάλλει και μια σειρά από ριάλιτι που τυγχάνουν ευρείας αποδοχής από το κοινό. Για τους λόγους αυτούς, σαν επιχείρηση αποδεικνύεται αυτή τη στιγμή ιδιαιτέρως κερδοφόρα για τον ιδιοκτήτη. Όμως, δημοσιεύματα θέλουν τον Αλαφούζο πρόθυμο να αξιοποιήσει περαιτέρω το ενημερωτικό στίγμα που απέκτησε το κανάλι τα τελευταία χρόνια, με τη δημιουργία ενός νέου σταθμού.

Τα εύσημα για τη μεγάλη επιχειρηματική άνοδο του καναλιού –η οποία οφείλεται κυρίως στο ψυχαγωγικό και όχι το ενημερωτικό σκέλος– πιστώνονται κατά βάση στην Εύη Κουτσαυτάκη. Η “σιδηρά κυρία” του ΣΚΑΙ, αποτελεί στην ουσία την “αρχιτέκτονα” του τωρινού προγράμματος του σταθμού. Είναι γνωστό ότι ο Αλαφούζος έχει μια πολύ συγκεκριμένη οπτική για το τι πρέπει να περιλαμβάνει ένας τηλεοπτικός σταθμός. Παρόλα αυτά, η ενημέρωση όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, δεν είναι ο νούμερο ένα κερδοφόρος παράγων για ένα κανάλι.

Επίτευξη θεαματικότητας

Η απόφαση του επιχειρηματία να αφήσει ελεύθερη την Κουτσαυτάκη στη διαμόρφωση του προγράμματος φαίνεται να δικαιώνεται. Εκτός των ποσοστών τηλεθέασης που βρίσκονται ομολογουμένως σε άνοδο, μεγάλη αύξηση εισπράξεων σημειώθηκε για τον ΣΚΑΙ και από τα διαφημιστικά έσοδα. Η εμπορική-επιχειρηματική όμως επιτυχία δεν μοιάζει να καλύπτει τις φιλοδοξίες του Αλαφούζου, γεγονός που τον οδηγεί στο να δημιουργήσει –και μάλιστα άμεσα σύμφωνα με τις πληροφορίες– ένα νέο κανάλι, αμιγώς ενημερωτικό.

Στόχος του επιχειρηματία είναι να πετύχει να δομήσει έναν σταθμό από την αρχή κατά τα δικά του πρότυπα, θέτοντας όμως κι ως στόχο την άμεση επίτευξη θεαματικότητας. Ο Αλαφούζος θα διεκδικήσει λοιπόν όπως ισχυρίζονται τα ρεπορτάζ, μια από τις θεματικές συχνότητες για τη δημιουργία του νέου σταθμού. Προς το παρόν, και λόγω του ότι δεν έχει τρέξει από την κυβέρνηση ο διαγωνισμός για τις θεματικές συχνότητες, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν και οι υφιστάμενες συνδρομητικές πλατφόρμες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι