ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι θα μας σερβίρουν τα κανάλια την επόμενη σαιζόν

Τι θα μας σερβίρουν τα κανάλια την επόμενη σαιζόν

“Φωτιά” έχει πάρει το τηλεοπτικό παρασκήνιο καθώς πλησιάζει η λεγόμενη περίοδος μεταγραφών. Από τους απλούς συντελεστές (παρουσιαστές, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί κ.λπ.) μέχρι τα ανώτερα στελέχη και τους ιδιοκτήτες, όλοι βρίσκονται σε γενική επιφυλακή κι ένα κλίμα διαπραγματεύσεων. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τα κανάλια για νέες παραγωγές, αλλά και υψηλοί προϋπολογισμοί που με την οικονομική κρίση είχαν εκλείψει.

Η πρώτη “βόμβα” αναφορικά με τη νέα τηλεοπτική σαιζόν, ήταν η επιστροφή της Ελένης Μενεγάκη στην τηλεόραση, αυτή τη φορά όμως από τον τηλεοπτικό δέκτη του Mega. Οι διαπραγματεύσεις της παρουσιάστριας με την ιδιοκτησία του καναλιού αλλά και με υψηλόβαθμα στελέχη διήρκησαν περισσότερο από τρεις μήνες, με την επίσημη ανακοίνωση να γίνεται τελικά τον Μάιο. Η αποχώρηση της Μενεγάκη από την τηλεόραση κράτησε τελικά μονάχα έναν χρόνο, ενώ το μόνον βέβαιο είναι πως η επιστροφή της πρόκειται για καλοπληρωμένη.

Στη συνέχεια, προκάλεσε αίσθηση η πρόταση του Τούρκου παραγωγού που συνεργάζεται με τον ΣΚΑΙ, Ατζούν Ιτζαλί προς τους τρεις μάγειρες-κριτές του MasterChef. Όλα τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο εκατομμύρια ευρώ –ένα στον καθένα– τους προσέφερε ο Ιτζαλί, για να αποχωρήσουν από το Star και να συμμετάσχουν σε νέα μαγειρική παραγωγή του ΣΚΑΙ. Το 7ψηφιο (!) ποσό δεν έπεισε τελικά τους κριτές, ενώ έπειτα κι από εκ νέου διαπραγμάτευση με τον οικείο σταθμό, απέσπασαν σύμφωνα με τις πληροφορίες μια ικανή αύξηση και παρέμειναν.

Το χέρι βαθιά στην τσέπη θέλησε να βάλει πάντως και ο Νίκος Κοκλώνης, με την ιδιότητα του επιχειρηματία αυτή τη φορά και όχι του παρουσιαστή (ή του… τραγουδιστή). Ο ίδιος επιχείρησε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, να αγοράσει τον Alpha. Ήταν μια πρόταση που απέρριψε η ιδιοκτησία του ομίλου –δηλαδή η οικογένεια Βαρδινογιάννη– και μάλιστα εμφατικά, με βάση πάντα τις πληροφορίες. Υπενθυμίζεται ότι ο Κοκλώνης απέκτησε στα τέλη του περασμένου έτους τον τίτλο του περιοδικού ΟΚ! και γενικά κινείται φιλόδοξα στον χώρο των μίντια.

Μάχη και για τη μυθοπλασία

Σκληρή μάχη φαίνεται να δίνουν τα εμπλεκόμενα μέρη και για τον τομέα της μυθοπλασίας την επερχόμενη σαιζόν. Με δυναμικό τρόπο έχει μπει από φέτος στο “παιχνίδι” η κρατική τηλεόραση, με τέσσερις νέες κωμικές σειρές, οι οποίες συνάντησαν μεγάλη επιτυχία και έχουν ήδη πάρει το πράσινο φως και για του χρόνου. Το πρόγραμμα της ΕΡΤ θα συμπληρώσουν και δύο δραματικές μίνι-σειρές του Μανούσου Μανουσάκη, βασιζόμενες σε δύο έργα της κλασικής λογοτεχνίας (“Βαρδιανός στα Σπόρκα” και “Ποιος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου”).

Δυνατό χαρτί θεωρείται ο τομέας της μυθοπλασίας και για το Mega, καθώς εκτός των φετινών προγραμμάτων, έχει στα σκαριά για τη νέα σαιζόν 6 νέες σειρές, όλων των ειδών. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται οι τηλεοπτικές επιστροφές μεγάλων ονομάτων, όπως του Γιώργου Καπουτζίδη, του Χριστόφορου Παπακαλιάτη αλλά και του συγγραφικού διδύμου Ρέππα-Παπαθανασίου. Το κανάλι επενδύει δυναμικά και στα ονόματα των ηθοποιών, καθώς θα ερμηνεύσουν ρόλους η Λυδία Κονιόρδου, η Μάρω Κοντού, η Άντζελα Γκερέκου, η Μαρία Καβογιάννη, αλλά και η Χάρις Αλεξίου.

Εν αντιθέσει με το Mega, σε ριάλιτι φαίνεται να ποντάρουν για τη νέα σαιζόν ANT1, Star και ΣΚΑΙ. Οι περισσότερες επιτυχίες της φετινής άνοιξης-χειμώνα θα επιστρέψουν, ενώ βρίσκονται στα σκαριά και νέες παραγωγές. Το OPEN από τη μεριά του, θα αποκτήσει κι αυτό μια νέα σειρά, βασιζόμενη σε ισραηλινή παραγωγή, ενώ η επιστροφή του Μιχάλη Ιγνατίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αναμένεται να προσδώσει νέο κύρος και στο ενημερωτικό του στίγμα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι