ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γλυκά Νερά: Το smartphone και το σκυλάκι έκαψαν τον πιλότο – Tο θέμα στα ξένα ΜΜΕ

Γλυκά Νερά: Το smartphone και το σκυλάκι έκαψαν τον πιλότο - Tο θέμα στα ξένα ΜΜΕ, slpress

Στον ζηλιάρη Έλληνα σύζυγο, ο οποίος ομολόγησε και οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα, αναφέρονται τα βρετανικά ΜΜΕ, στα ρεπορτάζ τους για τις εξελίξεις σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Από την πρώτη ημέρα άλλωστε είχαν αφιερώσει εκτενέστατα ρεπορτάζ στην υπόθεση, τονίζοντας την αύξηση των ληστειών και την βαρβαρότητα των κακοποιών.

Ο 33χρονος πιλότος φέρεται να ήταν εξαρχής, για τους αστυνομικούς, ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση για πολλούς λόγους. Όμως τελικά ο δράστης άντεξε 40 μέρες και 15 ανακρίσεις προτού σπάσει. Είτε επειδή πλέον δεν άντεχε ψυχικά να λέει “δεν ξέρω” και “δεν θυμάμαι” και “ήμουν πολύ ταραγμένος”  για τις ανακολουθίες, είτε επειδή εκτίμησε ότι τα στοιχεία ήταν πλέον καταδικαστικά, χθες “έσπασε”. Ομολόγησε ότι όντως την σκότωσε επειδή θα τον εγκατέλειπε, ότι τον χτύπησε με γροθιές κι εκείνος θόλωσε και την έπνιξε και ότι εν συνεχεία σκηνοθέτησε την ληστεία “για να μη μείνει το παιδί ορφανό και από τους δύο γονείς”. Για την ανθρωποκτονία η προβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια και για τη βίαιη θανάτωση ζώου προβλέπεται 10ετής κάθειρξη.

Τα στοιχεία που τον “έκαψαν”

Τα στοιχεία που τον έκαψαν ήταν ουσιαστικά η ψηφιακή τεχνολογία -στις κάμερες, στα κινητά τηλέφωνα και στο βιομετρικό ρολόι του θύματος- αλλά και το γεγονός ότι βρέθηκαν αφοδεύσεις του άτυχου σκύλου σε διάφορα σημεία του σπιτιού, καθώς το έσερνε και το έπνιγε. Επίσης ο σκύλος έφερε το λουρί του, ενώ ήταν σκυλί που ζούσε μέσα στο σπίτι.

Όσον αφορά το δικό του κινητό, καθώς είχε βηματομετρητή, έδειξε ότι κάποιος το μετακινούσε την ώρα που ο ίδιος υποστήριζε ότι ήταν αναίσθητος από τα χτυπήματα των ληστών και πάντως δεμένος και ακινητοποιημένος στο υπνοδωμάτιο. Δεν μπόρεσε να εξηγήσει για ποιο λόγο οι δράστες πήγαιναν το κινητό του “βόλτα” στους ορόφους. Επισης το βιομετρικό ρολόι που έφερε η άτυχη Καρολάιν, έδειχνε ότι πέθανε στις 4:10, ενώ ο ίδιος έλεγε ότι οι ληστές μπήκαν στο σπιτι στις 4:30. Τρίτον, δεν μπόρεσε να εξηγήσει το ότι η κάρτα μνήμης από την κάμερα αφαιρέθηκε νωρίτερα από την ληστεία.

Ο πιλότος ανακρινόταν επί 9 ώρες χτες και πάλι δεν έσπαγε, με αποτέλεσμα η Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσει χθες το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας στην ουσία με έμμεσο τρόπο ότι ο σύζυγος πλέον για τις αστυνομικές αρχές δεν καταθέτει ως απλός μάρτυρας. Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος άντεξε πάντως άλλες τρεις ώρες και “έσπασε” στις 9 το βράδυ, οπότε η ΕΛΑΣ ανακοινωσε την ομολογία μέ tweet. «Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν από νωρίς. Κάποια στιγμή πέταξε το παιδί στην κούνια και μου είπε σήκω και φύγε από το σπίτι. Με έσπρωξε και μου έριξε και μπουνιές. Θόλωσα, την έπνιξα και στη συνέχεια σκηνοθέτησα τη ληστεία», είπε.

Γλυκά Νερά

Τα βρετανικά ΜΜΕ για τον πιλότο

Η δε φωτογραφία με τον αστυνομικό που πήρε αγκαλιά το βρέφος της νεκρής και προβλήθηκε ιδιαίτερα ως τρυφερό στιγμιότυπο, “καθώς ο σύζυγος ήταν σοκαρισμένος”, αν πραγματικά “μιλούσε” θα έλεγε πολλά. Ο αστυνομικός αυτός, όπως αποκαλύφθηκε χθες, υποψιάστηκε από την πρώτη στιγμή τον σύζυγο και πήρε το βρέφος από τα χέρια του για να το προστατεύσει, καθώς θεώρησε απρόβλεπτες τις επόμενες κινήσεις του άνδρα που θεωρούσε δράστη.

Η σύλληψη προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αφου η Καρολάιν είχε Βρετανό πατέρα και βρετανική υπηκοότητα. Το προέβαλε η βρετανική Sun με τίτλο «Ο Έλληνας σύζυγος ομολόγησε». Το ίδιο και η Daily Mail. Mόνο η Independent και η Mirror δεν έχει στον τίτλο εμφατικά το “Greek” ως προσδιορισμό του συζύγου – δράστη

Screenshot_2021-06-17_at_11_32_05_PM

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι