24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ αύριο

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ αύριο

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρεί αύριο Τρίτη 21 Μαΐου η ΑΔΕΔΥ «ενάντια στην ακρίβεια και την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης» και καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Ομως τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινώσει συμμετοχή ενώ οι καθηγητές ανακοίνωσαν τρίωρη στάση εργασίας. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 11:00 έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι καθηγητές από πλευράς τους υπενθυμίζουμε ότι έχουν εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας για μεθαύριο, κατά τις ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων της ελληνικής Pisa στις 22 Μαΐου σε 660 σχολεία, με τις οποίες εκφράζει την αντίθεσή της η ΟΛΜΕ. Καλεί τα μέλη της να μην λάβουν μέρος στις διαδικασίες διεξαγωγής των εξετάσεων. Σύμφωνα με το σκεπτικό των εκπαιδευτικών, οι συγκεκριμένες εξετάσεις καλλιεργούν έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των μαθητών, ενισχύουν την αποστήθιση και είναι ενάντιες στις παιδαγωγικές αρχές.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι εντείνονται οι κοινωνικές ανισότητες, μέσω της διοχέτευσης των πιο αδύναμων μαθητών σε σχολεία υποβαθμισμένα, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η αναβάθμιση της εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα («ελληνική PISA») για συνολικά 12.000 μαθητές και μαθήτριες δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού και Γ’ τάξης του Γυμνασίου, αφορουν στην Νεοελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά.

Στόχος αυτών των εξετάσεων, τα αποτελέσματα των οποίων δε συνεκτιμώνται από τους εκπαιδευτικούς κατά την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών στα συγκεκριμένα μαθήματα, είναι η έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων κριτικής σκέψης, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα, όπως αυτά αναφέρονται ή περιγράφονται στα Προγράμματα Σπουδών των δύο γνωστικών αντικειμένων.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού PISA 2022 ήταν απογοητευτικά για τη χώρα μας, καθώς οι Έλληνες μαθητές και μαθήτριες είχαν βρεθεί σε θέση αρκετά χαμηλότερη από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ. Στα Μαθηματικά η Ελλάδα το 2022 είχε βρεθεί στην 44η θέση (43η το 2018), στην κατανόηση κειμένου στην 41η (42η το 2018) και στις φυσικές επιστήμες, στην 44η θέση (44η το 2018). Τα αποτελέσματα του 2022 αποδόθηκαν στην πανδημία, αυτό όμως δεν ίσχυε για τις χαμηλές επιδόσεις του 2018.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι