39 νεκροί από φωτιά σε κατάστημα στην Κίνα

39 νεκροί από φωτιά σε κατάστημα στην Κίνα

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στην κεντρική Κίνα έπειτα από πυρκαγιά σε κατάστημα στην επαρχία Τζιανγκσί, ενώ εννέα ακόμα τραυματίστηκαν. Πριν από δύο μέρες κάηκαν 13 παιδιά σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε σχολείο άλλη κινεζικής περιφέρειας.

Η σημερινή πυρκαγιά ξέσπασε απογευματινές ώρες στο υπόγειο κεντρικού καταστήματος. «Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι το δυστύχημα προκάλεσε τον θάνατο 39 ανθρώπων και τον τραυματισμό εννέα. Άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι», ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, λίγο μετά τις 20.00 (τοπική ώρα, 14.00 ώρα Ελλάδας).

Το περιστατικό συνέβη μόλις πέντε ημέρες ύστερα από πυρκαγιά σε σχολείο με εσωτερικούς μαθητές στην επαρχία Χενάν, στην κεντρική Κίνα, όπου 13 παιδιά που κοιμούνταν στον ειδικό χώρο ανάπαυσης, έχασαν τη ζωή τους. Η φωτιά εκείνη ξέσπασε στις 11 τη νύχτα. Ήταν ηλικίας 9 και 10 ετών. Για την φωτιά στο σχολείο οι έρευνες συνεχίζονται. Πιθανόν να ξεκίνησε από ηλεκτρική θερμάστρα.

/

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι