436 κρούσματα, τα μισά στην Αθήνα

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 436 νέα κρούσματα παρότι χθες Κυριακή έγιναν μόλις 8.000 τεστ. Επίσης ανακοίνωσε ότι απεβίωσαν 25 ασθενείς και ότι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ δίνουν μάχη 286 άνδρες και γυναίκες.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πάντως υψηλός αναλογικά με τον αριθμό των τεστ. Το Σάββατο για παράδειγμα έγιναν 11.000 τεστ και βρέθηκαν πανελλαδικά 334 κρούσματα. Τώρα με λιγότερα τεστ (8.0000 προκύπτουν περίπου εκατό κρούσματα παραπάνω. Και την περασμένη Κυριακή, 17 Γενάρη, πάλι έγιναν λίγα τεστ (8.000) αλλά τα κρούσματα που βρέθηκαν ήταν 320. Επίσης το αμεσως προηγούμενο Σάββατο από 10.000 ειχαν βρεθεί μόνον 237 κρούσματα. Στην Αττική εντοπίζονται 207 νέες μολύνσεις και στη Θεσσαλονίκη 32. Στην Αθήνα αύξηση παρουσιάζεται στο βόρειο τομέα.

Ο βόρειος τομέας Αθηνών περιλαμβάνει: Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Βριλήσσια, Ηράκλειο, Κηφισιά, Πεύκη, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Παπάγου, Πεντέλη, Ψυχικό, Χαλάνδρι. Ο κεντρικός τομέας Αθηνών περιλαμβάνει: δήμο Αθηναίων, Βύρωνα, Γαλάτσι, Δάφνη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή και Ν. Φιλαδέλφεια. Ο δυτικός περιλαμβάνει: Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους, Λιόσια/ Ίλιον, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι. Ο νότιος τομέας Αθηνών περιλαμβάνει: Άγιο Δημήτρη, Γλυφάδα, Άλιμο, Αργυρούπολη/Ελληνικό, Μοσχάτο, Ταύρο, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο.

Αναλυτικά η κατανομή στην Αττική:

Ανατολική Αττική: 23 κρούσματα
Βόρειος Τομέας Αθηνών: 65 κρούσματα
Δυτική Αττική: 9 κρούσματα
Δυτικός Τομέας Αθηνών: 22 κρούσματα
Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 44 κρούσματα
Αργοσαρωνικός και Κύθηρα:  1 κρούσμα
Νότιος Τομέας Αθηνών: 20 κρούσματα
Πειραιάς: 23 κρούσματα

Η κατανομή σε όλες τις περιφέρειες:

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι