Ισόβια ζήτησε η εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Ισόβια ζήτησε η εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε ομόφωνα το δικαστήριο στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για όλα τα αδικήματα που του αποδίδονται. Η εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που, όπως είπε, πιο δίκαιη ποινή δεν υπάρχει.

Επιπλέον, ζήτησε να του επιβληθεί για τη θανάτωση του ζώου κάθειρξη δέκα ετών και άλλα δύο έτη για τις πλημμεληματικές ψευδείς καταθέσεις, όπως και χρηματική ποινή. Αυτή την ώρα οι δικαστές βρίσκονται σε διάσκεψη για την τελική ποινή.

«Οι ένορκες βεβαιώσεις είναι διθυραμβικές, μέχρι το έγκλημα που διέπραξε είχε εξέχουσα υπηρεσιακή ζωή και μια καλή οικογενειακή ζωή. Τα εγκλήματα έχουν χαρακτήρα όμως που δικάστηκε, έχουν χαρακτήρα ειδεχθούς και έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία. Τι να κάνω όταν ακούω πως είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του για να έχει μια καλή ζωή, αφού τη σκότωσε. Χάνεται αμέσως η ισορροπία» είπε νωρίτερα η εισαγγελέας .

Και πρόσθεσε: «Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Αδιανόητο το δικαστήριο να στηρίξει ελαφρυντικό στην λογική ότι ήταν ένας καλός οικογενειάρχης που εξόντωσε την οικογένειά του».

Καταπέλτης η εισαγγελέας

Νωρίτερα, με μια εμπεριστατωμένη νομικά και πραγματικά αγόρευση της η εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου περί βρασμού ψυχικής ορμής και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τη θανάτωση του σκύλου και τις ψευδείς καταγγελίες του στις αρχές.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε κατασκευασμένη την απολογία του, επισήμανε ότι ο ίδιος δυναμίτισε την υπερασπιστική του γραμμή, χαρακτήρισε παιδαριώδη τα επιχειρήματα του  και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το έγκλημα έγινε για ασήμαντη αφορμή. Αγορεύοντας στάθηκε ιδιαίτερα στην κακοποιητική συμπεριφορά του κατηγορούμενου απέναντι στο ίδιο του το παιδί το οποίο τοποθέτησε στη σκηνή του εγκλήματος.

«Θα περίμενα ο κατηγορούμενος αναλάβει την ευθύνη και να σιωπήσει. Το πρόσωπο της Καρολάιν, όπως το είδε αμέσως μετά τη δολοφονία θα στοιχειώνει τη ζωή του. Ζήτησε συγγνώμη. Η τιμωρία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ξεφεύγει από τα όρια της ανθρώπινης δικαιοσύνης, που είμαι βέβαια ότι θα αποδοθεί. Ο κατηγορούμενος τώρα είναι αντιμέτωπος με το Θεό από τον οποίο ζήτησε συγνώμη» είπε στον επίλογο της αγόρευσής της η εισαγγελέας. Τα γεγονότα κατά την εισαγγελέα στην υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς είναι αυταπόδεικτα, εκκωφαντικά και δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι αυτός είναι ο φυσικός αυτουργός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι