Η Μελόνι αβαντάρει την ένταξη της Αλβανίας λόγω και της συμφωνίας για το μεταναστευτικό

Η Μελόνι αβαντάρει την ένταξη της Αλβανίας λόγω και της συμφωνίας για το μεταναστευτικό

Ιταλία, Βρετανία και Αλβανία στο ίδιο τραπέζι για το μεταναστευτικό

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε σήμερα συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και τον Αλβανό ομόλογό της, Έντι Ράμα.

Το ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης αναφέρειΑ «Μελόνι και Σούνακ αποφάσισαν να συγχρηματοδοτήσουν ένα σχέδιο εθελοντικών επιστροφών στις χώρες καταγωγής, που ετοίμασε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης υπέρ των μεταναστών που βρίσκονται μπλοκαρισμένοι στην Τυνησία Η Ιταλίδα πρωθυπουργός και οι ηγέτες με τους οποίους συναντήθηκε, συμφώνησαν στον περαιτέρω συντονισμό της συνεργασίας των τριών χωρών τους για την καταπολέμηση τις διακίνησης και υπογραμμίστηκε η ανάγκη να επιτευχθεί οριστική σταθεροποίηση των δυτικών Βαλκανίων, βάσει των βημάτων προόδου που επιτελέσθηκαν πρόσφατα στη διαδικασία διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την περιοχή αυτή”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι