Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας λόγω εκλογών

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας λόγω εκλογών

Την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια λόγω της διεξαγωγής των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

Τα μέτρα εφαρμόζονται από αύριο και μέχρι την Δευτέρα 10 Ιουνίου.  Σχεδιάστηκαν από την Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. Θα γίνονται αυξημένοι έλεγχοι στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων καθώς και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

Θα είναι αυξημένη η αστυνομική παρουσία και εν γένει η αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Η ΕΛΑΣ συνιστά, μεταξύ άλλων, στους πολίτες πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτό, να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους, να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν, να φορούν ζώνη ασφαλείας στα ΙΧ και κράνη στις μοτοσικλέτες, αλλά και να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους. Τέλος, ζητεί από τους οδηγούς να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι