Σύμη: Τί λέει η γυναίκα που είδε τον Βρετανό παρουσιαστή πριν εξαφανιστεί

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία στη σορό του Βρετανού παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ

Μία γυναίκα είδε για τελευταία φορά τον γνωστό παρουσιαστή του BBC, Dr Michael Mosley, να συνομιλεί με έναν ηλικιωμένο άνδρα στην περιοχή Πέδι στη Σύμη. Όπως εξήγησε πρώτα τον είδε και αφού ξεκίνησε η αναζήτησή του και δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του αντιλήφθηκε ότι τον είχε δει.

O 67χρονος παρουσιαστής του BBC Dr Michael Mosley, που κάνει εκπομπές υγιεινής διατροφής και είναι δημοφιλής την πατρίδα του, αγνοείται στη Σύμη από το μεσημέρι και οι αρχές τον αναζητούν με drones. Εκφράζονται φόβοι ότι έπεσε από μεγάλο ύψος. Ο  67χρονος Mosley, γκουρού της υγιεινής διατροφής είχε βγει για περπάτημα. Εικάζεται ότι ίσως λόγω της ζέστης έχασε τις αισθήσεις του ή ίσως και να βρίσκεται κάπου τραυματισμένος.

Τις αρχές ειδοποίησε η σύζυγός του Clare Bailey, 62 ετών, καθώς δεν είχε γυρίσει μετά την αναχώρησή του από παραλία με προορισμό το σπίτι του. Στις έρευνες συμμετέχουν εκτός την αστυνομία και το Λιμενικό, εθελοντική Ομάδα και η Πυροσβεστική, ενώ γίνεται χρήση drone, σηκώθηκε ελικόπτερο και μετέβηκε στο νησί και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Ο αγνοούμενος βρισκόταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου με ένα άλλο ζευγάρι όταν αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του, αλλά ξέχασε στην παραλία το κινητό του. Καμία προσπάθεια εντοπισμού του δεν έφερε αποτέλεσμα. Ο Mosley είναι γνωστός στη Βρετανία για τις διατροφικές συμβουλές του και για δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων.

Η εξαφάνισή του έγινε γνωστή στη Βρετανία και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας έκαναν την είδηση γνωστή μέσα από έκτακτες ενημερώσεις. Ο 67χρονος είναι γνωστός για τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές «This Morning» και «The One Show». Είναι επίσης οικοδεσπότης του podcast για την υγεία, «Just One Thing» για λογαριασμό του BBC. Τον αποκαλούν «γκουρού της υγείας» αλλά και της δίαιτας.

Είναι γνωστός για τις συμβουλές διατροφής του, συμπεριλαμβανομένων των διαλειπόμενων σχεδίων νηστείας, του The Fast 800 και της δίαιτας 5: 2, καθώς και για την υποστήριξη δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων.

Ποιος είναι ο Michael Mosley

Μετά τις προπτυχιακές σπουδές του στη Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομία στο New College της Οξφόρδης, ο Michael Mosley έγινε τραπεζίτης στο Λονδίνο. Αφού δούλεψε δύο χρόνια στον τραπεζικό τομέα, αποφάσισε να ασχοληθεί με την ιατρική και συνέχισε τις σπουδές του στην ιατρική ψυχολογία στην Ιατρική Σχολή του Royal Free Hospital (που αποτελεί μέρος της Ιατρικής Σχολής του University College London).

Ο Michael Mosley συνέχισε τις ιατρικές του σπουδές αλλά εδώ και 25 χρόνια εργάζεται ως παραγωγός ντοκιμαντέρ και είναι βραβευμένος δημοσιογράφος. Ο Dr. Mosley εντάχθηκε στο BBC ως εκπαιδευόμενος βοηθός παραγωγού και αφού έκανε παραγωγή σε εκπομπές για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα έγινε παρουσιαστής.

To 1995, ανακηρύχθηκε Ιατρικός Δημοσιογράφος της Χρονιάς από τη Βρετανική Ιατρική Ένωση για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σχετικά με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Τα προγράμματά του έχουν επίσης κερδίσει ένα βραβείο RTS κι ένα EMMY. Το διατροφικό πλάνο Fast 800 του Michael Mosley είναι μια δημοφιλής επιλογή για πολλούς που θέλουν να χάσουν βάρος γρήγορα.

«Τρώγοντας γεύματα μεσογειακού τύπου, γεμάτα πρωτεΐνες, υγιεινά λιπαρά και φυτικές ίνες, θα διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε χορτάτοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας» έλεγε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον Guardian, o Mosley είναι επίσης αρθρογράφος της Daily Mail και έχει γυρίσει πολλές ταινίες για τη διατροφή και την άσκηση, συμπεριλαμβανομένης της εκπομπής του Channel 4 «Michael Mosley: Who Made Britain Fat?». Στο παρελθόν παρουσίαζε τη σειρά «Trust Me, I’m A Doctor», επίσης στο BBC.

Το χρονικό της εξαφάνισης – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Σύμη για τον εντοπισμό του
Ο Michael Mosley βρισκόταν σε διακοπές με τη σύζυγό του, αφού ολοκλήρωσαν μαζί μια περιοδεία σε όλη τη χώρα με τίτλο: «Τρώτε καλά, κοιμηθείτε καλύτερα, ζήστε περισσότερο».

Ο 67χρονος είχε βγει για πεζοπορία. Τις αρχές ειδοποίησε η σύζυγός του η 62χρονη Dr Clare Bailey καθώς ο άνδρας της δεν επέστρεψε μέχρι τις 7.30 το βράδυ στο κατάλυμά τους. Στις έρευνες συμμετέχουν εκτός την αστυνομία και το Λιμενικό, εθελοντική Ομάδα και η Πυροσβεστική, ενώ γίνεται χρήση drone και σύντομα πρόκειται να μεταβεί στο νησί και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που θα συνδράμει στις έρευνες. Την υπόθεση παρακολουθεί στενά και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Μια σελίδα στο Facebook στη Σύμη κοινοποίησε μια φωτογραφία του Dr Mosley που φορούσε μπλε πόλο, καπέλο και γυαλιά ηλίου, ζητώντας πληροφορίες. Η ανάρτηση αναφέρει: «Έχετε δει αυτόν τον άντρα; Ξεκίνησε να περπατήσει πίσω από τον Άγιο Νικόλαο περίπου στις 13:30 και δεν κατάφερε να επιστρέψει σπίτι. Οι φίλοι του ανησυχούν καθώς έχουν περάσει 6 ώρες από την τελευταία φορά που τον είδαν. Το όνομά του είναι Dr Mike Mosley και είναι ένα γνωστό πρόσωπο για πολλούς Βρετανούς καθώς έχει εμφανιστεί στο BBC».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι