Αμερικανοί παιδίατροι προειδοποιούν για άγνωστη ασθένεια σχετιζόμενη με τον covid-19

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του COVID-19 στα παιδιά, επιβεβαιώνονται αναφορές για μια νέα και ασυνήθιστη νόσο σχετιζόμενη με τον ιό.

Σε μια δήλωση, ο Δρ George Ofori, Διευθυντής Παιδιατρικής Κρίσιμης Φροντίδας στο Νοσοκομείο Παίδων Mount Sinai Kravis είπε, “Μερικές από τις περιπτώσεις που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή εισήλθαν στη φροντίδα μας παρουσιάζοντας συμπτώματα όπως κοιλιακό άλγος, έμετο, διάρροια και πυρετό χαμηλού βαθμού. Άλλοι παρουσίασαν πρώτα ένα εξάνθημα, επιπεφυκίτιδα και / ή σκασμένα χείλη. ”

Ο Δρ Ofori είπε ότι ορισμένοι ασθενείς έχουν αναπτύξει καρδιακά προβλήματα και χαμηλή αρτηριακή πίεση που οδήγησαν σε σοκ. Εξήγησε ότι ορισμένοι είχαν διαγνωστεί με COVID-19 2-3 εβδομάδες πριν αναπτυχθούν αυτά τα συμπτώματα.

“Το αν η υποκείμενη κατάσταση είναι COVID-19 ή είναι η απόκριση του σώματος στο COVID-19 δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή. Ενώ είναι πολύ νωρίς για να πούμε οριστικά τι προκαλεί αυτό, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να ειδοποιήσουμε το κοινό για το τι βλέπουμε, “είπε.

Μια διαφορετική πηγή είπε στο NBC New York ότι μερικά από αυτά τα παιδιά δεν είχαν προηγούμενες υποκείμενες καταστάσεις υγείας.

Η δήλωση του Mount Sinai έρχεται δύο μέρες μετά την ανακοίνωση του ομόλογου του Dr. Ofori στο Νοσοκομείο Παίδων Cohen στο Λονγκ Άιλαντ στο I-Team σε μια συνέντευξη ότι είδαν περίπου δώδεκα ασθενείς με κρίσιμη κατάσταση τις τελευταίες δύο εβδομάδες με παρόμοια φλεγμονώδη συμπτώματα.

«Τώρα έχουμε τουλάχιστον περίπου 12 ασθενείς στο νοσοκομείο μας που παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα, που πιστεύουμε ότι έχουν κάποια σχέση με τη μόλυνση [COVID-19]», δήλωσε ο Δρ. James Schneider, Διευθυντής Παιδιατρικής Κρίσιμης Φροντίδας στο παιδιατρικό νοσοκομείο Cohen στο Νασάου. “Είναι κάτι που αρχίζουμε να βλέπουμε σε όλη τη χώρα.”

Το Cohen είναι ένα από τα πολλά τοπικά νοσοκομεία όπου οι παιδίατροι λένε ότι ανησυχούν για πρόσφατες νοσηλείες προηγουμένως υγιών παιδιών που έχουν αρρωστήσει σοβαρά με τα ίδια χαρακτηριστικά, που μοιάζουν με το σύνδρομο Toxic Shock και τη νόσο Kawasaki.

Το Kawasaki είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που μπορεί να προκληθεί από ιογενή λοίμωξη και εάν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, μπορεί να προκαλέσει απειλητική για τη ζωή βλάβη στις αρτηρίες και την καρδιά.

Η Jane Newburger, διευθύντρια του Προγράμματος Kawasaki στο Παιδικό Νοσοκομείο της Βοστώνης, δήλωσε στο NBC News ότι αυτή η νέα ασθένεια παρατηρήθηκε σε πολλές πόλεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι υπήρχαν αναμφισβήτητα περισσότερες περιπτώσεις από τις 15 που αναφέρθηκαν στη Νέα Υόρκη.

  Μαντζουράνης: "Πλαστά τα SMS Καλογρίτσα"

Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό για περισσότερο από πέντε ημέρες, εξάνθημα, γαστρεντερικά συμπτώματα, κόκκινα μάτια και πρησμένα χέρια και πόδια.

Ο δήμαρχος Bill de Blasio δήλωσε την Τρίτη ότι η πόλη θα απαιτήσει από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να αναφέρουν τυχόν περιπτώσεις ατόμων κάτω των 21 ετών που υποβάλλονται σε θεραπεία για αυτά τα συμπτώματα.

Οι παιδίατροι λένε ότι εκτός από τα σοβαρά φλεγμονώδη συμπτώματα, αυτό που έχουν πολλά από αυτά τα παιδιά είναι ότι είναι θετικά για το COVID-19 ή τα αντισώματα του. Λένε επίσης ότι μερικά από τα παιδιά εξετάζονται αρνητικά για τον κοροναϊό, αλλά πιστεύεται ότι έχουν εκτεθεί στον ιό από άμεσα μέλη της οικογένειας.

Τώρα οι γιατροί συγκρίνουν τις σημειώσεις τους, προσπαθώντας να καταλάβουν εάν το COVID-19 προκαλεί υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε μερικά προηγουμένως υγιή παιδιά, ίσως ακόμη και εβδομάδες μετά την έκθεση τους.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι