Άμπιγκεϊλ Ντίσνεϊ: Παύω τις χορηγίες στο Δημοκρατικό Κόμμα μέχρις ότου αποσυρθεί ο Μπάιντεν

Άμπιγκεϊλ Ντίσνεϊ: Παύω τις χορηγίες στο Δημοκρατικό Κόμμα μέχρις ότου αποσυρθεί ο Μπάιντεν

Η Άμπιγκεϊλ Ντίσνεϊ – μικρανιψιά του Γουόλτ Ντίσνεϊ, ιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας (The Walt Disney Company) – δήλωσε χθες Πέμπτη στο CNBC ότι αναστέλλει τις δωρεές της προς το Δημοκρατικό Κόμμα έως ότου ο Τζο Μπάιντεν αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

«Είναι ρεαλισμός, όχι ασέβεια. Ο Μπάιντεν είναι καλός άνθρωπος και υπηρέτησε τη χώρα του με αξιοθαύμαστο τρόπο, αλλά το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο» τόνισε, «και εάν ο Μπάιντεν δεν αποσυρθεί, οι Δημοκρατικοί θα ηττηθούν. Είμαι απολύτως βέβαιη γι’ αυτό. Οι συνέπειες αυτής της ήττας θα είναι πραγματικά τρομερές».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κατ’ επανάληψη διαμηνύσει πως δεν έχει σκοπό να αποσύρει την υποψηφιότητά του, παρά την ανησυχία που πυροδότησε η απογοητευτική επίδοσή του στην προ ημερών τηλεμαχία του με τον Ντόναλντ Τραμπ. Πολλοί κυβερνήτες παράλληλα τον στηρίζουν ενώ από την άλλη, εφημερίδες του χώρου του Δημοκρατικού Κόμματος απεναντίας ζητούν την αντικατάστασή του από άλλον υποψήφιο.

Η περιουσία της Άμπιγκεϊλ Ντισνεϊ, εκτιμάται στα 120 εκατ. δολάρια. Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ ήταν αδελφός του παππού της. Η ίδια είναι κινηματογραφική παραγωγός. Πολιτικά τίθεται υπέρ της υψηλότερης φορολόγησης των πλουσίων, κατά του εποικισμού των παλαιστινιακών εδαφών, έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για το γεγονός ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Disney αμείβονται με 35 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο λέγοντας «κανένας άνθρωπος στον πλανήτη δεν δικαιούται να παίρνει πεντακοσιαπλάσια από το μέσο μισθό της χώρας» και παράλληλα κατήγγειλε τους χαμηλούς μισθούς των εργαζομένων της Disney στη διάρκεια της πανδημίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι