Αν πάψουν οι προκλήσεις και εφαρμοστούν τα ΜΟΕ… βλέπουμε Χάγη

Μιλάμε για θερμό επεισόδιο, ενώ ο υβριδικός πόλεμος είναι ήδη εδώ... Κώστας Γρίβας

Συνέντευξή εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά,επισήμανε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, η ρητορική της Άγκυρας είναι προκλητική και αυτή η προκλητικότητα έχει καταδικαστεί από όλους.

Από την ΕΕ, από τις ΗΠΑ, από τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, ακόμη και από τη Ρωσία. «Το ερώτημα είναι: “Υπάρχουν θέματα για τα οποία μπορούμε να ανοίξουμε μία ατζέντα;”. Εμείς λέμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι υπάρχει μία μόνο νομική εκκρεμότητα. Αυτή η νομική εκκρεμότητα λέγεται οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας.

“Για να καταλήξουμε στη Χάγη με σκοπό τη διευθέτηση αυτής της νομικής εκκρεμότητας πρέπει να σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα και να προχωρήσουν με ένα θετικό βηματισμό τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Αν αυτά προχωρήσουν, να έχουμε τη δυνατότητα για διερευνητικές επαφές. Kαι αν αυτές προχωρήσουν, να φτάσουμε σε ένα συνυποσχετικό για αυτήν τη νομική εκκρεμότητα. Άρα, είναι ένας μακρύς δρόμος», υπογράμμισε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι