Αναβλήθηκε το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Αναβλήθηκε το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Την αναβολή του ταξιδιού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης, «ο πρωθυπουργός δεν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εκδήλωση για την 25η Μαρτίου, δεδομένου ότι την επόμενη Παρασκευή αρχίζει το συνέδριο της ΝΔ και θα ξεκινήσει με ομιλία του πρωθυπουργού. Οι ημερομηνίες δεν συνδυάζονται και δεν κατέστη εφικτό να παραστεί σε αυτή την γιορτή. Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο».

Ο ίδιος είπε ότι «ούτως ή άλλως, δεν είθισται να παρίσταται πρωθυπουργός στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στις ΗΠΑ» και ότι «το ταξίδι θα γίνει αργότερα».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν είχε αναφερθεί ο πρέσβυς των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης. Είχε πει: «Ο κ. Μητσοτάκης στις 4 Απριλίου θα βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν». Κυβερνητικές πηγές τότε δήλωσαν ότι η επίσκεψη αυτή δεν είχε κλειδώσει: “Είμαστε σε συζητήσεις. Δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία”.

Πιθανόν στην αναβολή να έπαιξε ρόλο ότι κατά την ημερομηνία που είχε συζητηθεί, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν θα βρίσκεται στην Ευρώπη για συνάντηση με το Μακρόν στο Παρίσι και για σύσκεψη του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version