Άνοιγμα γυμνασίων-λυκείων 1η Φλεβάρη

Πορτοσάλτε και άλλοι έξι διαγράφηκαν από την ΕΣΗΕΑ

«Ναι» στο άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων αλλά όχι στις “κόκκινες” περιοχές, είπαν μετά τη σημερινή συνεδρίασή του οι λοιμωξιολόγοι που μετέχουν της 32μελούς επιτροπής.

Παρά το πιεστικό αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης να ξαναβγούν οι λαχειοπώλες στο δρόμο και να ανοίξουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, η Επιτροπή δεν συμφώνησε καθώς αρνήθηκε και να συζητήσει προς το παρόν (ίσως από βδομάδας) το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων και πολύ αργότερα της εστίασης.

Οι ειδικοί θέλουν το “άνοιγμα” να γίνει βήμα προς βήμα επειδή φοβούνται τις μεταλλάξεις με υψηλή μεταδοτικότητα. Πιθανές ημερομηνίες για τις επόμενες κινήσεις είναι την 1η Φεβρουαρίου να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια (όχι των επιβαρυμένων περιοχών), στις 8 Φεβρουαρίου να αρχίσουν ίσως οι μετακινήσεις από νομό σε νομό αλλά αποκλειστικά για ψάρεμα, κυνήγι και χιονοδρομικά κέντρα. Μια εβδομάδα αργότερα θα συζητηθεί η εστίαση η οποία όμως “πάει” μάλλον για μέσα Μαρτίου κι αυτό με ερωτηματικό. Σε ό,τι αφορά σε γυμναστήρια και άλλους κλειστούς αθλητικούς χώρους, καμία συζήτηση δεν θα γίνει πριν από τον Μάρτιο και μόνον εφόσον τα κρούσματα μειωθούν καθοριστικά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι