VIDEO

Άνοιξε η Εθνική από τα αγροτικά μπλόκα που κατηφορίζουν σταδιακά προς Αθήνα

Άνοιξε η Εθνική από τα αγροτικά μπλόκα που κατηφορίζουν σταδιακά προς Αθήνα

Ξεπέρασαν τα 15 km οι ουρές των εγκλωβισμένων αυτοκινήτων στους παραδρόμους της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος των Θερμοπυλών, καθώς αγρότες έκλεισαν και τα δύο ρεύματα. Έχει αρχίσει σταδιακά  η κάθοδος προς Αθήνα, για συλλαλητήριο την Τρίτη, με το αρμόδιο υπουργείο να προβληματίζεται. Αν και αρχικά η συγκέντρωση είχε απαγορευθεί, επιτράπηκε σήμερα ατύπως, “υπό την προϋπόθεση να κατέλθει στην Αθήνα ένας λογικός αριθμός τρακτέρ”.  Το ΠΑΜΕ εν τω μεταξύ έχει δηλώσει ότι «θα είμαστε στην Αθήνα για να υποδεχτούμε τα τρακτέρ». Και από την Κρήτη θα έρθουν με καράβια αγρότες.

Σε τρίωρο αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στον κόμβο του Μπράλου Φθιώτιδας, προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής (18/02) αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από τα μπλόκα της Στερεάς και Εύβοιας, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους και προετοιμάζοντας το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Από την κινητοποίηση, ξεπέρασαν τα 15 km οι ουρές των εγκλωβισμένων αυτοκινήτων στους παραδρόμους της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο ύψος των Θερμοπυλών με τον δρόμο να ανοίγει στις 3 το μεσημέρι.

Στον κόμβο του Μπράλου μεταφέρθηκαν μηχανήματα από το μπλόκο της Ανθήλης, και το μπλόκο ενισχύθηκε με μελισσοκόμους από τη Λαμία κι άλλες περιοχές. Αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από τον μπλόκο της Λαμίας κινήθηκαν με μικρό αριθμό τρακτέρ, μελισσοκομικά φορτηγά και αγροτικά οχήματα μέχρι τον κόμβο του Μπράλου όπου ενώθηκαν με συναδέλφους τους, εκπροσώπους από τα μπλόκα της Αταλάντης, του Κάστρου, του Νέου Μοναστηρίου Δομοκού, του Μοδίου Τιθορέας και της Κηρίνθου στη βόρεια Εύβοια, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο πλαίσιο συντονισμού του αγώνα.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας, όμως μέσα σε λίγο διάστημα χιλιάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν και στα δύο ρεύματα, σε μία ουρά που έφτανε από τη Λαμία μέχρι τις Θερμοπύλες, ενώ στο ρεύμα ανόδου από Αθήνα προς τη Λαμία οι ουρές ξεπερνούσαν και τα 7 km από το Μώλο μέχρι τις Θερμοπύλες.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε αρχικά ειπωθεί “όχι” σε οιαδήποτε συγκέντρωση τρακτέρ. Ομως τελικά άρχισαν οι υπηρεσιακές συσκέψεις, γιατί ήταν φανερό ότι οι αγρότες ήταν αποφασισμένοι να κατεβούν στην πρωτεύουσα με νταλίκες, φορτηγά και πούλμαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, θα υπάρχει αστυνομική συνοδεία στα οχήματα των αγροτών, που θα έρθουν στην Αθήνα, από τα μπλόκα μέχρι και την πρωτεύουσα, και αντιστρόφως για την επιστροφή. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην υπηρεσιακή σύσκεψη που έγινε το πρωί της Κυριακής υπό την ηγεσία της ΕΛΑΣ συζητήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο, δηλαδή ο τρόπος που οι Αρχές θα διαχειριστούν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα. Θα προτείνουν στους αγρότες να ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδρομή και να περιορίσουν τον αριθμό των τρακτέρ που θα κατεβάσουν στην Αθήνα. Άγνωστο όμως παραμένει το κατά πόσον οι αγρότες είναι διατεθειμένοι να μην “ενοχλήσουν” κανέναν με το συλλαλητήριο τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι