Αντιμικροβιακός χαλκός εναντίον των μολύνσεων στις ΜΕΘ

Αντιμικροβιακός χαλκός εναντίον των μολύνσεων στις ΜΕΘ

Η εφαρμογή του αντιμικροβιακού χαλκού στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μειώνει τη μικροβιακή χλωρίδα και ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες μετεγχειρητικών επιμολύνσεων, όπως επισήμανε ο ορθοπεδικός χειρουργός, επιστημονικός σύμβουλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού, δρ. Πάνος Ευσταθίου.

Σε ομιλία του σε συνέδριο που έγινε πρόσφατα στη Χαλκιδική, ο κ. Ευσταθίου αναφέρθηκε στις επιστημονικές εργασίες με θέματα όπως η χρήση αντιμικροβιακού χαλκού σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε οχτώ νοσοκομεία σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Τόνισε, δε, ότι η εφαρμογή του αντιμικροβιακου χαλκού έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση κόστους νοσηλείας, προσθέτοντας ότι η μείωση 30% του κόστους σε περιόδους κρίσεων αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην λειτουργία του τομέα υγείας.

Ο κ. Ευσταθίου σημείωσε ότι η επιχάλκωση αντικειμένων και επιφανειών σε 5 δημοτικά σχολεία στην Αθήνα, μείωσε τη μικροβιακή χλωρίδα σε ποσοστό πάνω από 95% στα σημεία που εφαρμόστηκε ο αντιμικροβιακός χαλκός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version