Απεβίωσε η υψίφωνος Βίκυ Ναθαναήλ

Απεβίωσε η υψίφωνος Βίκυ Ναθαναήλ

Πέθανε η υψίφωνος Βίκυ Ναθαναήλ που επί σειρά ετών ήταν μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η Βίκυ Δανιήλ με σπουδές στην Ελλάδα και την Ιταλία υπήρξε μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για πάνω από 20 χρόνια. Εισήχθη στη Χορωδία της ΕΛΣ την περίοδο 1988/1989 και παρέμεινε, με ιδιαίτερη αγάπη για το λυρικό τραγούδι, με γνώσεις και συνέπεια, μέχρι την καλλιτεχνική περίοδο 2010/2011.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ερμήνευσε επίσης σολιστικούς ρόλους, όπως, στον “Μάκβεθ” το 1988), το ρόλο της βασίλισσας της νύχτας στο “Μαγικό Αυλό” το 1990, το ρόλο της Καταδικης στη “Λαίδη Μάκβεθ” του Μτσενσκ το 1996,την ‘Αννα  στο “Ναμπούκκο” το 1997, την Ινές στον “Τροβαδούρο”, το 2003 και το 2005) κ.ά. Η κηδεία της Βίκυς Δανιήλ θα γίνει την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 στις 10.30 στο Β΄ Κοιμητήριο Αθηνών. Η Διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους, τα συλλυπητήριά τους στους οικείους της και τη βαθιά συγκίνησή τους για τον θάνατό της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι