Αποχωρεί από την συγκυβέρνηση στην Ισπανία ο Ιγκλέσιας των Podemos

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Ο επικεφαλής του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos και αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Πάμπλο Ιγκλέσιας ανακοίνωσε σήμερα αιφνιδιαστικά την απόφαση να αποχωρήσει από την κυβέρνηση για να θέσει υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές της Μαδρίτης.

«Θα θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές της 4ης Μαΐου στην περιφέρεια της Μαδρίτης. Διαβίβασα στον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ την απόφασή μου να εγκαταλείψω τη θέση μου στην κυβέρνηση όταν θα ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε ο Ιγκλέσιας. Τη θέση του στην κυβέρνηση θα αναλάβει το μέλος του κόμματος Podemos και ήδη υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ.

«Η Μαδρίτη χρειάζεται μια αριστερή κυβέρνηση και πιστεύω ότι θα μπορώ να είμαι χρήσιμος», επισήμανε ο Ιγκλέσιας. Η προεκλογική εκστρατεία ξεκινά στα μέσα Απριλίου για τις εκλογές της Μαδρίτης, οι οποίες γίνονται εκτάκτως επειδή παραιτήθηκε η επικεφαλής της περιφέρειας Ιζαμπέλ Ντιάθ Αγιούσο. Η Αγιούσο παρατήθηκε λόγω τριγμών μεταξύ του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει και του κεντρώου κόμματος Ciudadanos. To Podemos κυβερνά στην Ισπανία σε κυβέρνηση συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι