Απολυμαίνει σχολεία και μέσα δημοτικής συγκοινωνίας ο Πειραιάς

Απολυμαίνει σχολεία και μέσα δημοτικής συγκοινωνίας ο Πειραιάς

Σε προληπτική απολύμανση όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου Πειραιά, για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, προχωρά η διεύθυνση Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές του δήμου, λόγω κορωνοϊού.

 

Η απολύμανση θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Μαρτίου, θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, λόγω του μεγάλου αριθμού των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, έχει δρομολογηθεί η παραγγελία χιλιάδων μονόλιτρων απολυμαντικών υγρών για τα χέρια, που θα διατεθούν στα σχολεία, έτσι ώστε να υπάρχει τουλάχιστον ένα λίτρο αντισηπτικού υγρού σε κάθε αίθουσα.

Σημειώνεται, ότι η διεύθυνση Παιδείας σε συνεργασία με τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Δήμου Πειραιά, προτίθενται να δρομολογήσουν όπου και όποτε είναι εφικτό, δράσεις για την ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού ως προς τους βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Ασπασία Αλιγιζάκη, δήλωσε σχετικά: «Εξαιτίας της έξαρσης των ιώσεων και της εμφάνισης του κορωνοϊού στη χώρα μας, θεωρούμε υποχρέωσή μας, σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές, να προβούμε στη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων ώστε να προστατεύσουμε, όσο είναι εφικτό, τον μαθητικό πληθυσμό και τον εκπαιδευτικό κόσμο».

Προληπτική απολύμανση για τον κορωνοϊό στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας του Πειραιά

Τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας θα απολυμάνει προληπτικά για τον κορωνοϊό, ο δήμος Πειραιά, με στόχο την προστασία των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού. Εκτός από την καθημερινή απολύμανση των λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας σε μπάρες και χειρολαβές, έχουν ήδη τοποθετηθεί αντισηπτικά υγρά για την προστασία των οδηγών και των πολιτών.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας, Γερασιμούλα – Αλεξάνδρα Τουμαζάτου, ανέφερε σε δήλωσή της πως η διεύθυνση Δημοτικής Συγκοινωνίας προχωρά για προληπτικούς λόγους, στα συγκεκριμένα μέτρα για τον κορωνοϊό, καθώς «χρησιμοποιούν τα λεωφορεία καθημερινά πολλοί συμπολίτες μας». Επιπλέον σημείωσε, πως είναι σημαντικό να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη δυνατή προστασία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι