Απορρίφθηκε το αίτημα Μιχαλολιάκου για αναβολή της δίκης της ΧΑ

Απορρίφθηκε το αίτημα Μιχαλολιάκου για αναβολή της δίκης της ΧΑ,

Αρνητική ήταν απάντηση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο αίτημα αναβολής της δίκης που υπέβαλε δια των συνηγόρων του ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Το Εφετείο αποφάσισε διακοπή της δίκης, μέχρι τον Σεπτέμβριο και επανεξέταση της υγείας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 28 Σεπτεμβρίου.

Το δικαστήριο αξιολόγησε τις ιατρικές βεβαιώσεις που προσκόμισε η υπεράσπιση του Μιχαλολιάκου και είχαν ζητηθεί στη συνεδρίαση της 6ης Ιουλίου, ώστε να διαμορφωθεί ακριβής εικόνα της υγείας του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών αρχηγού της οργάνωσης. Σύμφωνα με το αίτημα αναβολής ο Μιχαλολιάκος νόσησε από κορονοϊό και μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε ΜΕΘ, βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση το δικαστήριο, ζήτησε από τους δικηγόρους του Μιχαλολιάκου να προσκομίσουν πρόσφατο αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του και εφόσον είναι εφικτό, γνωμάτευση με την πρόβλεψη των γιατρών ως προς τον χρόνο που απαιτείται για την αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Η πρόταση της εισαγγελέως, ήταν να μην δοθεί αναβολή αλλά να αποφασιστεί διακοπή της δίκης, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να οριστεί νέα σύνθεση του δικαστηρίου, κάτι που θα οδηγούσε σε περαιτέρω καθυστερήσεις για την ανάγνωση της δικογραφίας κλπ.

Στο δικαστήριο δεν είχαν νομιμοποιηθεί οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας (Πολιτική Αγωγή) που εκπροσωπούν την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και τους Αιγύπτιους αλιεργάτες. Έτσι και στη σημερινή συνεδρίαση δεν μπόρεσαν να διατυπώσουν τις απόψεις τους υπέρ της συνέχισης της διαδικασίας, μετά από ολιγοήμερη διακοπή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι