Άσκηση Παρμενίων: Προσάραξε στην Σαμοθράκη η φρεγάτα “Έλλη”

Άσκηση Παρμενίων: Προσάραξε στην Σαμοθράκη η φρεγάτα “Έλλη”

Απρόοπτο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, κατά την τελευταία φάση της άσκησης «Παρμενίων 2019». Η φρεγάτα Έλλη προσάραξε σε αβαθή, στην Καμαριώτισσα, στη Σαμοθράκη, περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα. Η φρεγάτα επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε αποβατική ενέργεια με την οποία θα ολοκληρωνόταν και η άσκηση «Παρμενίων 2019». Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδεται η προσάραξη της φρεγάτας Έλλη στα αβαθή.

Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ από την επιθεώρηση στο πολεμικό πλοίο δεν διαπιστώθηκε κάποια ζημιά, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αποκολλήθηκε η Έλλη – Συνεχίζεται κανονικά η άσκηση «Παρμενίων 2019»

Παρότι αρχικά μεταδόθηκε ότι λόγω της προσάραξης, το σημερινό, ναυτικό σκέλος της άσκησης «Παρμενίων 2019» ματαιώνεται, στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι η φρεγάτα αποκολλήθηκε και ο Παρμενιώνας θα συνεχιστεί κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι στο πεδίο βολής «Αετός», στην Αλεξανδρούπολη, βρέθηκε χτες βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να παρακολουθήσει την άσκηση. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις Ένοπλες Δυνάμεις «πυλώνα ισχύος της χώρας» και είπε ότι η ελλάδα «βρίσκεται σε καλά, στιβαρά και στερεά χέρια».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι