Αύξηση του ποσοστού των Ισπανών που θέλουν να εμβολιαστούν

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Αυξάνεται το ποσοστό των Ισπανών πολιτών, οι οποίοι εμφανίζονται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, σύμφωνα  δημοσκόπηση, μόλις οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές αρχίσουν τους εμβολιασμούς. Η Ισπανία αναμένει να ξεκινήσει την εθελοντική εκστρατεία εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου και να καλύψει έως 20 εκατομμύρια ανθρώπους έως τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2021.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, ποσοστό 40% των συμμετέχων απάντησε θετικά στο εμβολιασμό σε συγκριση με  το 37%, της προηγούμενης μηνιαίας δημοσκόπησης.  Ενώ το 28% των ερωτηθέντων στη έρευνα για το Κέντρο Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS) ανέφεραν ότι δεν θα λάβουν αμέσως το εμβόλιο, το ποσοστό τους σημειώνει απότομη πτώση από το 47% που καταγραφόταν σε προηγούμενη δημοσκόπηση του CIS που δημοσιεύθηκε στις 18 Νοεμβρίου και στην οποία είχε τεθεί η ίδια ερώτηση.

Έπειτα από μια νέα αύξηση των μολύνσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ένα άλλο 16,2% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να εμβολιαστούν αν το εμβόλιο «έχει διαβεβαιώσεις, αν έχει δοκιμαστεί, αν είναι αξιόπιστο». Από την πλευρά των πιο απρόθυμων, οι ψηφοφόροι του ακροδεξιού Vox βρίσκονται «επικεφαλής»: σχεδόν οι μισοί, 49,6%, δηλώνουν ότι δεν είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν αμέσως.

Οι ψηφοφόροι των CUP (Υποψηφιότητα Λαϊκής Ενότητας), με 37,6%, Ciudadanos (32,9%), En Comú Podem (32,8%) και PP (Λαϊκό Κόμμα) με 28,9% είναι επίσης πιο δύσπιστοι για τα εμβόλια. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την 1η έως τις 9 Δεκεμβρίου με δείγμα 3.800 ανθρώπων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι