Δεκάδες τραυματίες από πλαστικές σφαίρες σε αντικυβερνητική διαδήλωση στη Βηρυτό

Δεκάδες τραυματίες από πλαστικές σφαίρες σε αντικυβερνητική διαδήλωση στη Βηρυτό

Δεκάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Εξωτερικών στη Βηρυτό σήμερα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού κατεστημένου, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Ομάδα διαδηλωτών έκανε την έφοδο στο υπουργείο Εξωτερκών (σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση) την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν στραμμένη την προσοχή τους στον κύριο όγκο των διαδηλωτών, που ήταν έξω από την Βουλή, στο κέντρο της πόλης

Ακούστηκαν πυροβολισμοί στα σημεία των κινητοποιήσεων και στο κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου και κοντά στο ΥΠΕΞ -κάτι που η αστυνομία επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ότι έγινε ρίψη πυρών.

Στις εικόνες που μεταδίδουν απευθείας τα τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται άνθρωποι, αιμόφυρτοι, έχοντας τραυματιστεί από πλαστικές σφαίρες, ενώ παράλληλα γινόταν και χρήση δακρυγόνων για να διαλυθεί η συγκέντρωση.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, επικαλούμενο τον Ερυθρό Σταυρό, ο αριθμός των διαδηλωτών που έχει τραυματιστεί στα επεισόδια ανέρχεται σε τουλάχιστον 109.

«Διαδηλώσεις στη Βηρυτό: 22 άνθρωποι διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία. 87 άνθρωποι δέχονται τις πρώτες βοήθειες στο σημείο», έγραψε στο Twitter ο Ερυθρός Σταυρός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι