Δεν πάει Κίεβο ο Πομπέο, λόγω Βαγδάτης

Πομπέο: Οι αξίες της Δύσης θα νικήσουν

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανέβαλε την επίσκεψή του στην Ουκρανία, προκειμένου «να παρακολουθήσει την κατάσταση» στην πρεσβεία της Ουάσιγκτον στη Βαγδάτη, η οποία καταλήφθηκε την Τρίτη από διαδηλωτές.

Ο υπουργός Εξωτερικών «απαιτείται να παραμείνει στην Ουάσιγκτον προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή» αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Όρταγκους.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι ανεστάλη το πλήρες πρόγραμμα της διπλωματικής περιοδείας του Πομπέο, που περιελάμβανε επίσης τη Λευκορωσία, το Καζαχστάν, το Ουζμπεκιστάν και την Κύπρο. Πλέον το χρονοδιάγραμμά της περιοδείας του θα επαναπροσδιορισθεί.

Η επίσκεψη του Πομπέο την Παρασκευή στο Κίεβο αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρο μετά την παραπομπή για καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, λόγω της παρέμβασής του στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Πομπέο επρόκειτο να έχει συζητήσεις κυρίως με τον Ζελένσκι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι