Διαψεύδει τον Τραμπ Αμερικανός αξιωματούχος – Επιμένει ότι είναι άγνωστος ο νέος αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

Διαψεύδει τον Τραμπ Αμερικανός αξιωματούχος – Επιμένει ότι είναι άγνωστος ο νέος αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

Ο νέος αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος διαδέχθηκε τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι μετά τον θάνατό του σε μια αμερικανική επιχείρηση, είναι ένας «τελείως άγνωστος», δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Η οργάνωση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο διάδοχος του Μπαγκντάντι είναι ο Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι, απειλώντας τις ΗΠΑ με αντίποινα για τον θάνατο του ηγέτη του, στα τέλη Οκτωβρίου στη Συρία. Στη συνέχεια, ο Τραμπ διαβεβαίωσε, σε ένα tweet, ότι η Ουάσιγκτον γνωρίζει «ακριβώς ποιος είναι».

Όμως, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε σήμερα σε δημοσιογράφους υπό καθεστώς ανωνυμίας, η ανάλυση των κοινωνικών δικτύων δείχνει ότι ακόμα και οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους δεν γνωρίζουν πολλά για τον νέο επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης. «Θα λέγαμε ότι αυτός ο άνδρας είναι ένας τελείως άγνωστος» σημείωσε.

«Από τα λίγα που ξέρουμε για εκείνον, δεν έχουμε εντυπωσιαστεί. Και είτε βρίσκεται στο Ιράκ είτε στη Συρία, πιστεύουμε ότι δεν θα βρίσκεται για πολύ ακόμα σε αυτόν τον κόσμο» προειδοποίησε. Ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν θέλησε να πει περισσότερα, ιδίως εάν ο Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι είχε κρατηθεί, όπως ο προκάτοχός του, από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι