Διασώστης του ΕΚΑΒ σκοτώθηκε σε γκρεμό

Στον εισαγγελέα ο οδηγός που παρέσυρε μητέρα, γιαγιά και εγγόνια στην οδό Πειραιώς

Ενας 50χρονος διασώστης σκοτώθηκε στην Ευρυτανία. Προτού ξεψυχήσει τηλεφώνησε στην σύζυγό του, ότι έπεσε με τη μοτοσικλέτα του σε γκρεμό, αλλά δεν μπορουσε να δώσει το στίγμα του. Όταν τον βρήκαν, ήταν πλέον νεκρός.

Γύρω στη 1:40 τη νύχτα τηλεφώνησε στη γυναίκα του και ενημέρωσε ότι έχει “φύγει” με τη μηχανή του σε γκρεμό, αλλά σύμφωνα με το lamiareport.gr δεν μπορούσε να δώσει ακριβή θέση. Στις 2:00 τα ξημερώματα άρχισαν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του τραυματισμένου 50χρονου μοτοσυκλετιστή, εργαζομένου στο ΕΚΑΒ, ο οποίος κινούνταν στην οδό Μονής Προυσσού – Αγρινίου, στο νομό Ευρυτανίας.

Εντοπίσθηκε λίγο πριν τις 08:00 το πρωί του Σαββάτου, σε γκρεμό  μεγάλου βάθους. Φίλος του από το ΕΚΑΒ κατέβηκε αμέσως τον γκρεμό με κίνδυνο της ζωής του, για να διαπιστώσει αν ο 50χρονος ζει, ήταν όμως αργά. Είχαν κινητοποιηθεί 17 πυροσβέστες με 7 οχήματα και η ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. (drone), 9 αστυνομικοί με 3 οχήματα, αλλά και πολλοί εθελοντές που χτένιζαν την περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τον 50χρονο. Στις έρευνες συμμετείχαν και άνθρωποι του ΕΚΑΒ Καρπενησίου, καθώς επρόκειτο για αγαπητό μέλος της «οικογένειάς» τους με πολλά χρόνια στις διασώσεις. Άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ κατήλθαν με ειδικό εξοπλισμό προκειμένου να μπορέσουν να ανασύρουν τον νεκρό στο δρόμο. Ο 50χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι