Δηλώσεις Κικίλια για άνοιγμα δραστηριοτήτων

Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία – Περισσότερα τεστ

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αναμένεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άνοιγμα δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα, απάντησε ότι «δεν θα προτρέξω ανακοινώνοντας ημερομηνίες», όταν ρωτήθηκε πότε είναι πιθανό ένα νέο άνοιγμα.

από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Τόνισε πως τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται πίεση και εκτίμησε ότι μέσα στον Απρίλιο οι εμβολιασμοί θα έχουν φτάσει το 1,5 εκατ. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, ότι μέσα στην εβδομάδα η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα για να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση

Δεν έκρυψε βέβαια ότι αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι έχει έρθει η ώρα σταδιακά να βοηθηθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες για να επαναλειτουργήσουν. Σε αυτό θα λειτουργήσει βοηθητικά ο καλός καιρός, από εδώ και πέρα, αλλά και οι εμβολιασμοί και διενέργεια των self test.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πολύ σημαντικό είναι και το θέμα του λιανεμπόριου. Εξέφρασε την άποψη πως για την εξέλιξη του ιού και την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου έχουν παίξει μεγάλο ρόλο οι μεταλλάξει του ιού και οι συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις σε Αττική και άλλες πόλεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι