Δωροδοκήθηκε ο επικεφαλής της Interpol, λέει το Πεκίνο

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Ιντερπόλ και υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας Μενγκ Χονγκγουέι “δωροδοκήθηκε”, ανέφερε το Πεκίνο, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση ότι οι αρχές διεξάγουν έρευνα εναντίον του.

Ο Μενγκ “δωροδοκήθηκε και είναι ύποπτος ότι παραβίασε τον νόμο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας. Δεν διευκρινίζεται αν οι κατηγορίες που αποδίδονται στον Μενγκ αφορούν τα καθήκοντά του ως υφυπουργός ή ως πρόεδρος της Ιντερπόλ. Επίσης δεν διευκρινίζεται αν τέθηκε ή όχι υπό κράτηση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Κεντρική Επιτροπή Πειθαρχικού Ελέγχου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που είναι επιφορτισμένη με την καταπολέμηση της διαφθοράς των δημοσίων υπαλλήλων, ανακοίνωσε ότι ο Μενγκ Χονγκγουέι “αποτελεί αντικείμενο έρευνας καθώς είναι ύποπτος ότι παραβίασε τον νόμο”.

Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε χθες την παραίτηση “με άμεση ισχύ” του προέδρου της, του οποίου αγνοείτο η τύχη για περισσότερες από δέκα ημέρες μετά την επιστροφή του στην Κίνα στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι