Έφυγε από τη ζωή η πολυαγαπημένη μας “Ντένη Μαρκορά” (video)

Έφυγε από τη ζωή η πολυαγαπημένη μας "Ντένη Μαρκορά" (video)

Σε ηλικία 83 ετών άφησε την τελευταία πνοή της η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, που αγαπήθηκε από το κοινό για πολλές ερμηνείες της, αλλά ιδιαίτερα για τους ρόλους ως Γιολάντα Ραγιά στο “Δις Εξαμαρτείν” και της Ντένης Μαρκορά στη σειρά “Δύο ξένοι”.

Την θλιβερή είδηση γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Ντίνα Κώνστα αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της. Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές “Τρεις Χάριτες”, “Δις Εξαμαρτείν” και το “Σόι μας”.

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. Έχει δηλώσει πως έγινε ηθοποιός επειδή είναι αυτοκαταστροφικό άτομο. Πριν λίγο καιρό, η είδηση ότι νοσηλεύεται με άνοια σε ίδρυμα είχε σκορπίσει θλίψη. Την φροντίδα της είχε αναλάβει η αγαπημένη της ανιψιά.

Συγκλονιστική ήταν παρόλα αυτά η ερμηνεία της στο θέατρο και στην παράσταση “Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας” που αφορούσε την ζωή της Σωτηρία Μπέλλου. Οι θεατές στην πρεμιέρα της παράστασης είχαν σηκωθεί όρθιοι και χειροκροτούσαν.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι