Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο που απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ

Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο που απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο που θα απαγορεύσει το TikTok στις ΗΠΑ, εκτός εάν η πλατφόρμα πωληθεί σε αμερικάνικη εταιρεία.

Αναλυτικότερα, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 360 ψήφους υπέρ και 58 κατά. Εντός αυτού, υπάρχει μια διάταξη που αναγκάζει την κινεζική μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDance, να πουλήσει το μερίδιό της σε  οντότητα με έδρα τις ΗΠΑ εντός ενός έτους, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει απαγόρευση.

Σημειώνεται ότι, περίπου 150 εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούν το TikTok και υπάρχουν αυξημένοι φόβοι σχετικά με την επιρροή που έχουν οι Κινέζοι ιδιοκτήτες του στο αμερικανικό κοινό. Συγκεκριμένα, οι νομοθέτες έχουν εκφράσει ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια και το απόρρητο των δεδομένων του TikTok.

Σε περίπτωση πάντως αναγκαστικής πώλησης των μετοχών από τον Κινέζο ιδιοκτήτη της ByteDance, η Microsoft, η Meta, η Apple και η Oracle έχουν χαρακτηριστεί ως πιθανοί μνηστήρες. Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης είχε εκτιμηθεί στο παρελθόν έως και 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Μάρτιο, η Βουλή ψήφισε ένα παρόμοιο νομοσχέδιο για το TikTok, το οποίο πέρασε με ευρεία δικομματική πλειοψηφία. Αυτή η προσπάθεια, ωστόσο, έχει σταματήσει στη Γερουσία των Δημοκρατικών, όπου ο ηγέτης της πλειοψηφίας Τσακ Σούμερ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να φέρει το μέτρο προς ψήφιση. Αυτή τη φορά πάντως, οι ηγέτες της Γερουσίας υποσχέθηκαν να προχωρήσουν γρήγορα το μέτρο και να το παραδώσουν στον Πρόεδρο Μπάιντεν για υπογραφή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι