VIDEO

ΗΠΑ: Ψυχοπαθής σκότωσε συγγενή του και μετά όρμησε σε εκκλησία για να σκοτώσει πάστορα

ΗΠΑ: Ψυχοπαθής σκότωσε συγγενή του και μετά όρμησε σε εκκλησία για να σκοτώσει πάστορα

Πανικό προκάλεσε η εισβολή ενός ενόπλου άνδρα σε εκκλησιά διαμαρτυρομένων στην πόλη Πάντοκ στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, κατά την διάρκεια της λειτουργίας. Ο ένοπλος προσπάθησε να πυροβολήσει τον πάστορα, αλλά μπλόκαρε το όπλο του.

Ο 26χρονος δράστης συνελήφθη και στο σπίτι του βρέθηκε το πτώμα συγγενούς του, με την αστυνομία να υποψιάζεται ότι ο νεαρός άνδρας είχε ήδη διαπράξει φόνο προτού πάει στην εκκλησία για να σκοτώσει τον πάστορα.

Ο 26χρονος Μπέρναρντ Πολάιτ φαίνεται στο βίντεο να εισέρχεται στον ναό Jesus’ Dwelling Place στη 1:00 μ.μ. την Κυριακή, ενώ ο πάστορας Γκλεν Τζέρμανι εκφωνεί το κήρυγμά του, και να τον σημαδεύει, χωρίς όμως να ακούγεται πυροβολισμός. Ο ιερέας σκύβει έντρομος και τρέχει να καλυφθεί πίσω από τον άμβωνα, ενώ ο ένοπλος άνδρας συνεχίζει να κατευθύνεται προς το μέρος του. Τότε ο διάκονος Κλάρενς Μακάλιστερ ακινητοποιεί τον δράστη και τον αφοπλίζει.

Ο ιερέας είπε εν συνεχεία: «Ο δράστης μου είπε ότι τον επηρέασαν πνεύματα και ότι ήρθε στην εκκλησία επειδή ήθελε να σκοτώσει κάποιον. Άκουγε φωνές που του ζητούσαν να σκοτώσει. Μου ζήτησε να τον συγχωρήσω».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι