Εισπνεόμενο εμβόλιο από την Κίνα

Εισπνεόμενο εμβόλιο από την Κίνα

Το Πεκίνο ενέκρινε την έναρξη κλινικών δοκιμών για ένα εισπνεόμενο εμβόλιο κατά της Covid-19 που έχει αναπτυχθεί από την κινεζική εταιρεία CanSino Biologics.

Πέντε εμβόλια έχουν ήδη λάβει στην Κίνα έγκριση να διατεθούν υπό όρους με επείγουσα αδειοδότηση, αλλά αυτό είναι το πρώτο εισπνεόμενο. Το εισπνεόμενο εμβόλιο αναπτύχθηκε από κοινού με το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου, ανέφερε η CanSino σε έγγραφα που κατέθεσε στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, προσθέτοντας πως η αίτησή της για κλινικές δοκιμές έλαβε χθες, Δευτέρα, το πράσινο φως. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τι περιέχει το εμβόλιο αλλά ούτε και αν είναι ασφαλές ή αποτελεσματικό. H ίδια εταιρεία έχει πάρει άδεια για ενέσιμο εμβόλιο πρόσφατα και πιθανόν να πρόκειται για το ίδιο σκεύασμα σε εισπνεόμενη μορφή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι