Έκλεψαν ραδιοεξοπλισμό από ρωσικό “αεροσκάφος της Αποκάλυψης”!

Έκλεψαν ραδιοεξοπλισμό από ρωσικό “αεροσκάφος της Αποκάλυψης”!

Άγνωστοι εισέβαλαν σε ένα κλειστό αεροδρόμιο και κατάφεραν να κλέψουν ραδιοεξοπλισμό από ένα αεροσκάφος Illyushin Il-80 στην περιφέρεια του Ροστόφ στη Ρωσία, όπως επιβεβαίωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Μεταφορών του ρωσικού Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων. Η διάρρηξη έγινε ενώ στο αεροσκάφος πραγματοποιούνταν εργασίες συντήρησης.

Αξιωματούχοι από το Επιστημονικό Τεχνικό Συγκρότημα Αεροπλοΐας Μπέριεφ Ταγκανρόγκ, θυγατρική εγκατάσταση του Ρωσικού Ενωμένου Οργανισμού Αεροσκαφών, όπου το αεροσκάφος επισκευαζόταν, κάλεσε την Αστυνομία στις 4 Δεκεμβρίου, αφού οι τεχνικοί ανακάλυψαν την κλοπή 39 μονάδων ραδιοσταθμών και πέντε εξαρτήματα από πέντε άλλες τέτοιες μονάδες. Οι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει λεπτομέρειες για τον εξοπλισμό που εκλάπη.

Το συγκεκριμένο Il-80, που αποτελεί μετατροπή ενός Il-86 επιβατικού της σοβιετικής εποχής, είναι ένα από τα τέσσερα τέτοια αεροσκάφη που διαθέτει η Ρωσία. Τα «αεροπλάνα της Αποκάλυψης» ονομάστηκαν έτσι για τη δυνατότητά τους να επιβιώσουν ενός πυρηνικού πολέμου, σχεδιάστηκαν για να μεταφέρουν υψηλόβαθμους αξιωματούχους με ασφάλεια.

Το συγκεκριμένο Il-80 με αριθμό RA-86149 πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση τον Μάιο του 1985. Μάλιστα, ενώ τα αεροσκάφη αυτά δεν εμφανίζονται δημόσια συχνά, το συγκεκριμένο συμμετείχε στην Παρέλαση της Νίκης στις 9/5/2010. Οι ΗΠΑ είναι η μοναδική άλλη χώρα στον κόσμο που διαθέτει ακόμα «αεροπλάνα της Αποκάλυψης», με τέσσερα αεροσκάφη Boeing E-4B.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι