Έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού – Διώξεις κατά τεσσάρων πολιτικών για αμέλεια

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Ποινικές διώξεις για τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό ασκήθηκαν κατά του υπηρεσιακού πρωθυπουργού του Λιβάνου και τριών πρώην υπουργών, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση άσκησε δίωξη κατά του τότε πρωθυπουργού Χασάν Ντιάμπ (αν και παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού, παρέμεινε ως υπηρεσιακός), κατά του Αλί Χασάν Χαλίλ, πρώην υπουργού Οικονομικών και κατά των Γκαζί Ζάιτερ και Γιουσούφ Φενιάνος που είναι πρώην υπουργοί  Δημοσίων Έργων. Ο Ζάιτερ ήταν υπουργός Μεταφορών και Δημοσίων Έργων το 2014 και τον διαδέχθηκε ο Φενιάνος το 2016, έως και τις αρχές του 2020. Ο Χαλίλ ήταν υπουργός Οικονομικών την περίοδο 2014-2020.

Και οι τέσσερις κατηγορούνται για αμέλεια, έμμεσο αποτέλεσμα της οποία ήταν η έκρηξη η οποία σκότωσε πάνω από 200 ανθρώπους στο λιμάνι της  Βηρυτού. Η έκρηξη προκλήθηκε από την ανάφλεξη μεγάλου αποθέματος εύφλεκτου και ευαίσθητου στις υψηλές θερμοκρασίες εκρηκτικού υλικού, που ήταν αποθηκευμένο για χρόνια στο λιμάνι, εις γνώσιν στελεχών του λιμένα αλλά και πολιτικών.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι