Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την ενέργεια

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την ενέργεια

Σήμερα θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου άλλη μία σύσκεψη για τα ενεργειακά και το ενδεχόμενο έκτακτων μέτρων, σε περίπτωση που σταματήσει η ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Η σύσκεψη ήταν να γίνει από την επόμενη βδομάδα, αλλά αποφασίστηκε να γίνει σήμερα μετά της χτεσινές ανακοινώσεις της Gazprom ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την επαναλειτουργία του Nord Stream 1.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη καταστρώσει Plan B για να είναι έτοιμη σε περίπτωση που το χειρότερο σενάριο, αυτό της πλήρους διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη δηλαδή, γίνει πραγματικότητα. Σε αυτό προβλέπεται η λειτουργία πέντε μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με ντίζελ, αντί για φυσικό αέριο και τη λειτουργία τον Σεπτέμβριο και νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ (Πτολεμαΐδα 5). Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό θα συμμετάσχουν οι αρμόδιοι υπουργοί και παράγοντες της αγοράς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι