Ελεύθερος ο κτηνοτρόφος που σκότωσε τον 45χρονο Γεωργιανό

Προσωρινά κρατούμενοι οι τρεις ανήλικοι για τη ληστεία καθηγητή στο Κορδελιό,

Σε αντίθεση με τους τρεις Γεωργιανούς, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι για απόπειρα ληστείας, επειδή προσπάθησαν να μπουν στην κτηνοτροφική μονάδα βιαίως, ο 54χρονος κτηνοτρόφος,που σκότωσε με την καραμπίνα του τον τέταρτο Γεωργιανό, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να δίνει το “παρόν” μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι δύο ενήλικες Γεωργιανοί, 37 και 45 ετών, μαζί με τον 15χρονο γιο του πρώτου και έναν 16χρονο φίλο του αγοριού, πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα του 54χρονου είτε για να τον ληστέψουν είτε -όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν- για να του ζητήσουν το λόγο επειδή ασέλγησε εις βάρος του 15χρονου και της 14χρονης αδελφής του. Έσπασαν τις αλυσίδες με τσεκούρια και τότε ο κτηνοτρόφος πυροβόλησε με την καραμπίνα του, σκοτώνοντας τον 45χρονο. Οι τρεις που επέζησαν συνελήφθησαν και κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας, ο δε κτηνοτρόφος για ανθρωποκτονία.

Ο 37χρονος που προφυλακίστηκε σήμερα είπε στον ανακριτή: «Μόλις έμαθα αυτό που έγινε με τα παιδιά μου έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Πήγα να του ζητήσω το λόγο. Ο κτηνοτρόφος μπήκε μέσα και κλείδωσε την πόρτα πήρε το όπλο και πυροβόλησε. Ο φίλος μου, που τον σκότωσε ο κτηνοτρόφος, προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα».

Οι δύο ανήλικοι κρίθηκαν επίσης προφυλακιστέοι και κρατούνται σε δομή ανηλίκων μέχρις ότου εκδικασθεί η υπόθεση. Τεκμαίρεται ότι, η ανακρίτρια απέρριψε ως αβάσιμη την καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος των δύο αλλοδαπών παιδιών, καθώς δεν ασκήθηκε δίωξη ούτε διατάχθηκε έρευνα για όσα κατηγόρησαν τον κτηνοτρόφο οι Γεωργιανοί.

Ο κτηνοτρόφος εξ αρχής υποστήριξε ότι το κίνητρο ήταν η ληστεία και ότι τα περί ασέλγειας είναι ανυπόστατα και αποτελούν απλώς δικαιολογίες των Γεωργιανών. «Πυροβόλησα γιατί ένιωσα ότι απειλείται η ζωή μου», είπε.

«Άρχισαν να χτυπούν την πόρτα με πυροσβεστήρα και μια σιδερένια σκάλα. Όταν έσπασαν τα τζάμια έπεσαν κομμάτια πάνω στο πρόσωπο μου. Φοβήθηκα ότι θα μπουν μέσα και θα με σκοτώσουν. Με απειλούσαν συνεχώς με υβριστικές φράσεις. Φώναζαν “θα σε σκοτώσω, δεν θα γλιτώσεις”. Πήρα το όπλο, από την ταραχή μου παραπάτησα και εκπυρσοκρότησε», υποστήριξε.

Ο δε ηλικιωμένος πατέρας του 54χρονου είπε: «Κοιμηθήκαμε νοικοκύρηδες και ξυπνήσαμε εγκληματίες. Το παιδί μου φοβήθηκε και γι΄ αυτό πυροβόλησε. Μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε να φύγουμε από το σπίτι. Φοβήθηκε μην έρθουν οι Ρώσοι να μας σκοτώσουν».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι