Έλληνας σκιέρ νεκρός από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία

Έλληνας σκιέρ νεκρός από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία

Νεκρός εντοπίστηκε το απόγευμα Έλληνας σκιέρ που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία, στις βόρειες πλαγιές της οροσειράς Ρίλα, στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Από τις 2μ.μ. είχε αρχίσει η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του, με τη συμμετοχή 10 διασωστών, τεσσάρων ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών και εθελοντών. Δυστυχώς, όμως, εντοπίστηκε νεκρός γύρω στις 7.30 το απόγευμα στην περιοχή Markujik 3, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης. Μαζί με τον άτυχο άντρα ήταν άλλοι τρεις Έλληνες σκιέρ, οι οποίοι ανασύρθηκαν ζωντανοί.

Σύμφωνα με κάποια βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, οι άλλοι τρεις δεν είχαν καταπλακωθεί και είχαν ελευθερωθεί μόνοι τους αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τον τέταρτο. Οι Έλληνες σκιέρ κινούνταν εκτός πίστας και δεν είχαν το μικρό μηχανισμό που κανονικά πρέπει να φέρουν όλοι για λόγους ασφαλείας, ώστε να εντοπίζονται εγκαίρως σε τέτοια περιστατικά. Δεν γνωρίζουμε ηλικίες και ιδιότητες της ελληνικής συντροφιάς, εκτός από του νεκρού που ήταν 36 ετών από τη Φλώρινα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι