Ενημέρωση του υπουργείου Υγείας – 46 νέα κρούσματα, 464 συνολικά

Ενημέρωση του υπουργείου Υγείας – 46 νέα κρούσματα, 464 συνολικά

Στην σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι 46 είναι τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 464 σε σύνολο.

Από αυτούς, οι 16 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ συνολικά νοσηλεύονται 78.

Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας, ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 68 έτη, ενώ των ο μέσος όρος όσων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση είναι τα 69 έτη. Τα περισσότερα κρούσματα παραμένουν στην Αθήνα.

Από τους νοσούντες οι 72 είναι απροσδιορίστου πηγής. Την ίδια στιγμή συνολικά 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έχουν πάρει εξιτήριο. Τα σημερινά δεδομένα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι τα κρούσματα στην χώρα μας είναι τουλάχιστον 2.000 -3.000.

Ο κ.ς Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην «δήθεν απόκρυψη κρουσμάτων» τονίζοντας ότι «παρακολουθούμε την πανδημία όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε με τακτικές που προτείνονται πανευρωπαϊκά. Η καταγραφή των σοβαρών κρουσμάτων είναι εξαντλητική. Αυτό το σύστημα μας δείχνει ένα καλό δείγμα της εξέλιξης του κορωνοϊού στη χώρα μας. Η στρατηγική μας στη νόσο έχει ως θεμέλιο λίθο την αλήθεια και τη διαφάνεια».

«Εξετάζουμε τη χορήγηση ορού από όσους θεραπεύτηκαν», επεσήμανε ο λοιμωξιολόγος, τονίζοντας ότι από την Παρασκευή θα υπάρξουν μέτρα – ανακοινώσεις και για τους νεφροπαθείς.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε με οργή και στους… ταξιδιώτες στα νησιά λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου», επισημαίνοντας πως δημιουργούνται κίνδυνοι για τους ηλικιωμένους νησιώτες.

Καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου

Οπως ενημέρωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, από αύριο θα αναρτάται καθημερινά, εκτός από την ενημέρωση εκείνου και του Νίκου Χαρδαλιά, ανακοίνωση λεπτομερής αναφορά σχετικά με τη νόσο σε ειδική ιστοσελίδα.

Τέλος, ο λοιμωξιολόγος, ανέφερε: «Η λύπη όταν τη μοιραζόμαστε είναι μισή, ενώ η χαρά όταν την μοιραζόμαστε διπλασιάζεται», αναφερόμενος στο νεογέννητο που ήρθε στη ζωή χθες βράδυ από γυναίκα που νοσεί από κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι