Ενημέρωση υπουργείου Υγείας: 13 νέα κρούσματα, 150 οι νεκροί, 32 σε ΜΕΘ

Ενημέρωση υπουργείου Υγείας: 13 νέα κρούσματα, 150 οι νεκροί, 32 σε ΜΕΘ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, δήλωσε ότι σήμερα Παρασκευή καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα της νόσου COVID-19.

Ακόμη 13 κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 2.691.
Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 32 ασθενείς, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη.

Εξ αυτών, εννέα είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες ενώ το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, 70 ετών και άνω.

Συνολικά, 85 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

150 οι νεκροί

Επίσης, έχουμε δύο ακόμη καταγεγραμμένους θανάτους και συνολικά 150 θανάτους στη χώρα.

Από τα θύματα, 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη, ενώ το 93,3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναφερόμενος στον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού, τον χαρακτήρισε διαπρεπή επιστήμονα, ακούραστο δάσκαλο και αξιοπρεπή πολιτικό, ενώ τόνισε πως άφησε πίσω του σημαντικό έργο.

Εκ μέρους της επιτροπής και του υπουργείου Υγείας, ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι