Ενημέρωση υπουργείου Υγείας: Ενας νεκρός, 18 νέα κρούσματα

"Κάθε μέτρο είναι στο τραπέζι" προειδοποιεί ο Χαρδαλιάς

Ο λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 18 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα κι έναν νέο θάνατο τις τελευταίες 24 ώρες.

Στους 152 ανέρχονται συνολικά οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, έναν νέο θάνατο μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για 18 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 12 εντοπίζονται σε ευάλωτες ομάδες, ενώ επτά αφορούν σε μέλη της ίδιας οικογένειας. Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 2.744. Εξ αυτών το 56% αφορά άνδρες, ενώ 608 συνδέονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.378 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 32 άνθρωποι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη, ενώ 11 είναι γυναίκες. Το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών κι άνω.

Εξιτήριο από τις ΜΕΘ έχουν λάβει 88 ασθενείς.

Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των νεκρών, 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θυμάτων ήταν 75 έτη. Το 93% έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών κι άνω.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι