Ένοπλη αιματηρή επίθεση σε ρωσικό πανεπιστήμιο (video)

Ένοπλη αιματηρή επίθεση σε ρωσικό πανεπιστήμιο (video)

Ένας ένοπλος επιτέθηκε σήμερα το πρωί σε ρωσικό πανεπιστήμιο στα Ουράλια, προκαλώντας το θάνατο και τον τραυματισμό ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες  ρωσικών μέσων ενημέρωσης δράστης είναι ένας δεκαοκτάχρονος που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα μήνυμα όπου περιγράφει τα κίνητρα της πράξης του.

Ονομάζεται Τιμούρ Μπεκμανσούροφ και έχει δηλώσει ότι ήταν όνειρό του να πυροβολήσει αδιακρίτως, και ότι είχε κρυμμένο το όπλο από τότε που ήταν 10 ετών. Σύμφωνα με την Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα  να χάσουν  τη ζωή τους τουλάχιστον 8 άτομα και να τραυματιστούν 28. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν, ότι σύμφωνα με τον ίδιο, οι ενέργειές του δεν συνδέονται με την πολιτική ή τη θρησκεία και ότι  το κίνητρό του ήταν το μίσος.

Φοιτητές και καθηγητές κλειδώθηκαν μέσα στα αμφιθέατρα, ενώ πλάνα που κυκλοφόρησαν στα social media, έδειξαν ανθρώπους να πηδούν από παράθυρα του Πανεπιστημίου για να σωθούν.Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέστειλε τα συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς των θυμάτων, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι