Ένωση Πνευμονολόγων: Κλείστε πόρτες και παράθυρα

Έκαψαν το ΙΧ της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βαρυμπόπης αλλά και των μετώπων σε πολλές περιοχές της χώρας, ενημερώνει όσους είναι ευπαθείς να απομακρυνθούν από τις εστίες και τον καπνό ή, αν δεν μπορούν, να κλείσουν τουλάχιστον τις πόρτες και τα παράθυρα.

Όσοι μετακινούνται με ΙΧ σε περιοχές με καπνούς, πρέπει να κλείνουν τα παράθυρα των οχημάτων τους και να τίθεται σε λειτουργία η ανακύκλωση του αέρα της καμπίνας. Παράλληλα τονίζουν πως «συνιστούμε στους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά σύμφωνα με τις οδηγίες του. Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο».

»Θερμή παράκληση για αποφυγή αλόγιστης χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος, έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διακοπών σε αναπνευστικούς ασθενείς που απαιτούν συνεχή λήψη οξυγονοθεραπείας», αναφέρει η ανακοίνωση. Οι περισσότεροι  πνευμονοπαθείς δεν έχουν την δυνατότητα να διαθέτουν γεννήτριες στο σπίτι τους και μπορούν να λαμβάνουν οξυγόνο από τη συσκευή, μόνον όσο η κατοικία τους τροφοδοτείται κανονικά με ρεύμα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι