ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ένταση στη Ρόδο από συγκέντρωση μεταναστών στο λιμάνι

Ένταση στη Ρόδο από συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεταναστών στο λιμάνι,

Αναστάτωση προκλήθηκε στο λιμάνι της Ρόδου, όπου γύρω στις 11 το πρωί συγκεντρώθηκαν με πορεία από διάφορα σημεία της πόλης περισσότεροι από 400 μετανάστες και πρόσφυγες, ζητώντας την άμεση μεταφορά τους από το νησί στην ηπειρωτική χώρα. Οι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται προσωρινά σε καταυλισμό με αντίσκηνα στη Ρόδο, έως ότου μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. 

Οι μετανάστες μπήκαν μπροστά από τον καταπέλτη του πλοίου «Νήσος Χίος», εμποδίζοντας έτσι τον απόπλου του σκάφους από τη Ρόδο. Οι ίδιοι ζητούν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να μεταφερθούν από το νησί είτε σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας είτε στην ενδοχώρα. Στις 11:30 ήταν προγραμματισμένη η προσέγγιση του επιβατικού «Νήσος Πάτμος» που για λόγους ασφαλείας έδεσε σε άλλο σημείο του λιμανιού.

Σύμφωνα με το site τη εφημερίδας Ροδιακή, αναγνώστες της είπαν πως υπήρξε μεγάλη ένταση και διαπληκτισμοί μεταξύ επιβατών και μεταναστών, δύναμη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου πήγε στο σημείο για να προλάβει πιθανά επεισόδια.

Καταυλισμός δίπλα στο λιμάνι

Την προηγούμενη εβδομάδα οι τοπικές αρχές έστησαν πρόχειρο καταυλισμό στο λιμάνι της Ακαντιάς, πίσω από το κτίριο των παλιών σφαγείων. Σύμφωνα με την Περιφέρεια αυτό έγινε σε υλοποίηση της απόφασης που ελήφθη σε σύσκεψη υπό την προεδρία του περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου. Σκοπός είναι να μεταφερθούν εκεί οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στα πάρκα της πόλης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να μεταφερθούν από τη Ρόδο, σε οργανωμένες δομές. Οι μετανάστες αυτοί έχουν φθάσει τους τελευταίους μήνες στο νησί με λέμβους από την Τουρκία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι